avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai poate fi atacata o contestatie in anulare respinsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai poate fi atacata o contestatie in anulare respinsa ca nemotivata ...

Mai poate fi atacata o contestatie in anulare respinsa ca nemotivata cu o cerere de revizuire ?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:49, 3 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În niciun caz.
Au trecut 30 de zile de la comunicarea Deciziei de recurs , mai poate fi atacata cu o cerere de revizuire conform Legii 509 al. 1.1 ?
Hotărârea pronunţată în contestaţie în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea pe care o atacaţi. !? Care este varianta adevararata ?
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
catpop, utilizator
Contestația în anulare și revizuirea sunt două căi extraordinare de atac. Acestea sunt distincte și se formulează dacă sunt respectate anumite condiții de admisibilitate pentru fiecare, după caz. Ce vreau să spun este că nu se alege o cale extraordinară, din cele amintite, după cum vrea justițiabilul. Se alege calea corectă în funcție de condițiile de admisibilitate. Din motivul nerespectării acestor condiții, instanțele resping astfel de căi de atac, ca inadmisibile, și sunt foarte multe soluții pronunțate în acest fel, iar lumea se miră de ce. Nu o să puteți primi un răspuns concret pentru că a formula o cale extraordinară de atac, presupune a cunoaște în detaliu dosarul și soluțiile pronunțate de-a lungul timpului. Dreptul nu este ușor și cei care sunt autodidacți riscă să facă multe greșeli. Sigur veți avea nevoie de consultații din partea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupã douã hotãrâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive se mai poate face ceva? razvancandrea razvancandrea după două hotărâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive, la fond - judecătorie și apel - tribunal.... se mai poate face ceva ? (civil, - ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac într-o plangere contraventionala LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am formulat o plangere contraventionala impotriva unui pv intocmit de Inspectoratul Teritorial de regim silvic si vanatoare. A fost admisa la ... (vezi toată discuția)