avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Personal Sri Lanka
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Personal Sri Lanka

Bună ziua!
Am o speță la care am nevoie de sprijinul dvs.
Firma din România cu activitate horeca și construcții, angajează personal din Sri Lanka. Societatea fiind cu activitate în construcții, trebuie sa angajeze personal cu salariu minim 4000 lei, indiferent de ce activitatea prestata.
Dilema abia acum incepe: firma a trimis oferte de munca către personalul nerezident pentru un salariu net de 500 $, echivalent în lei, oferta acceptata.
Evident, se aplica facilități fiscale, iar salariu net ar fi de 3150 lei. Angajatorul nu dorește sa le plătească în plus nimic fata de oferta acceptata.
Fata de oferta de 500$ li se asigura cazarea și masa. Se poate considera ca pentru diferența dintre salariu cuvenit în luna de 3150 lei și oferta accepta de 500$ sa li se considere contravaloarea masa și cazare și sa li se retina din salariu? As dori o îndrumare legala și temeinica. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 2 Martie 2023
Daca salariul minim but este 4000 lei, fara alte sporuri etc.. atunci , si cel net trebuie sa fie la fel ...prin urmare, oferta incalca legea .

Baza legala: OUG 168/2022, art.164 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin intermediul unei firme de intermediere am adus din sri lanka ... cipic1981 cipic1981 Prin intermediul unei firme de intermediere am adus din Sri Lanka muncitori necalificați. Conform ofertei de angajare s-au stabilit următoarele: - salariu ... (vezi toată discuția)
Modificare salariala! BoghiDan BoghiDan Buna seara! Sunt angajat al unei firme care efectuează instalari de telecomunicații. Firma este încadrată ca si firma de construcții, iar începând cu ... (vezi toată discuția)