avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declarare PFA la Administratia Financiara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declarare PFA la Administratia Financiara

Buna seara,
Doresc sa va solicit sprijinul in lamurirea unei probleme:
Anul trecut in data de 14 august mi-am obtinut Certificatul de Inregistrare de la Reg. Com., fiind autorizat ca PFA pentru codul 7022.
Anterior m-am documentat si am aflat ca trebuie sa ma inregistrez la Administratia Financiara in termen de 15 zile de la inceperea activitatii.
Mentionez ca de la data de 14 august (data la care am obtinut Certificatul de Inregistrare ) si pana in prezent nu am desfasurat nicio activitate ca PFA.
La acest moemtn doresc sa incep aceasta activitate si doresc sa stiu daca termenul de 15 zile prevazut de prevazut de lege curge de la data la care incep activitatea efectiv sau de la data la care mi-am obtinut certificatul de inregistrare.
In cel de-al doilea caz va rog sa imi spuneti care este eventuala sanctiune pentru aceasta intarziere, respectiv cuantumul eventualei amenzi care se aplica.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 12:36, 25 Ianuarie 2010
Parca ati spus ca v-ati documentat...
Codul CAEN 7022 inseamna" Activitati de consultanta pentru afaceri si management ", nu ?

Rau nu este ca nu stiti lucruri pentru care ar trebui sa acordati consultanta.
Rau este ca nu ati invatat sa cautati la sursa, adica in legislatie. Mai ales pentru un absolvent de Drept.

Luati legatura cu administratia financiara. Oricum va trebui sa ajungeti la ei. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Personal, nu cred ca o sa va amendeze . In orice caz, daca le adresati o intrebare nu va amendeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare pfa la administratia financiara Silvia Barbulescu Silvia Barbulescu Buna ziua, Doresc sa va solicit sprijinul in lamurirea unei probleme: Anul trecut in data de 14 august mi-am obtinut Certificatul de Inregistrare de la Reg. ... (vezi toată discuția)
Pasi, caen, pfa in jud ilfov ralvintila ralvintila buna ziua, as dori sa stiu unde pot accesa codurile CAEN pentru infiintarea unui PFA, avand sediul social in Ilfov? ptr sediu-proprietate in jud Ilfov, ... (vezi toată discuția)
Extindere obiect de activitate cabinet de psihologie RebecaMarin RebecaMarin Am un Cabinet de Psihologie al carui domeniu de activitate este medicina muncii. Doresc sa adaug un Cod Caen nou, care sa aibe ca domeniu de activitate Social ... (vezi toată discuția)