avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA SERVICII INFORMATICE 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA SERVICII INFORMATICE 2010

Sunt pfa si prestez servicii informatice in special pentru SUA. sunt impozabila in sistem real dar nu sunt inregistrata in scopuri de tva (nu am depasit plafonul de 35000 euro).se discuta pe forumuri cum ca as fii obligata, conform codului fiscal din 2010 sa ma inregistrez ca platitor de tva...
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:28, 25 Ianuarie 2010
trebuie sa va inregistrati cf art 153^1, alin 1, lit.b) cod fiscal :
persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

nu cumva face export de servicii ? a spus ca e vorba de sua
se asimileaza ca la intracomunitari ?
scuze, am uitat ca e sua :)
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
danike, utilizator
d-na adriana, va inregistrati doar daca aceste servicii sunt prestate catre persoane impozabile din UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva care emite facturi catre ltalia danuta34 danuta34 neplatitor de tva ,cod caen 4120 lucrari de constructii rezidentiale si nerezidentiale prestez servicii in ue (respectiv italia) cu valori mai mari de 10000 ... (vezi toată discuția)
Factura prest servicii catre franta anagrigorescu anagrigorescu Buna ziua, Am o Intreprindere individuala care are ca domeniu de activitate traduceri,care nu este platitoare de tva. A facut o factura de servicii traduceri ... (vezi toată discuția)
Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ? ga-ga ga-ga buna ziua ! am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva ... (vezi toată discuția)