sunt proprietar in cf pe o suprafata de 3600mp,terenul nu a fost expropriat niciodata.in anul 1991 printr-o hotarare a unui consiliu local 600mp sunt trecuti in domeniul public fara sa fiu expropriat si despagubit,mai grav este ca restul de teren a fost imprejmuit fiind chipurile de utilitate publica.Mentionez ca pe terenul meu a functionat o scoala actualmente inchisa.As vrea sa stiu dc mai pot ataca hotararea consiliului local deoarece aceasta nu mi-a fost comunicata iar eu figurez in continuare proprietar in cf,platind si impozit pe terenuri la aceasta primarie
Atacati hotararea consiliului local la instanta de contencios administrativ competenta ( de la domiciliul dvs. sau de la sediul consiliului local).
Nu uitati de procedura prealabila. :)
Din 1991, actiunea pentru atacarea unei HCL in contencios administrativ este demuuult prescrisa (s-au schimbat si doua legi ale contenciosului administrativ de atunci si pana in prezent). Comisia locala de fond funciar nu v-a oferit o suprafata de teren "la schimb"?? Ce act de proprietate aveti pentru suprafata de teren in cauza?
Exact...nu mai tarziu de 1 an de la data aducerii lui la cunostinta publica#-o (legea 544/2004 art. 11). Hai sa zicem ca in 1991 era in vigoare legea 29/1990, insa art. 5 al acelei legi prevedea acelasi termen maxim de 1 an de la data emiterii actului atacat. Asa ca...
Ma gandesc ca o asemenea hotarare, se comunica si cu persoana in cauza, ( titularul dreptului de proprietate, conf. CF). in afara de asta, consiliul local ar trebui sa faca dovada publicitatii unei asemenea hotarari, altfel asa... ne apucam toti sa luam abuziv terenurile oamenilor, si le comunicam asta dupa vreo 5-6 ani... Eu cred ca merita incercat in contencios. :)