avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna Ziua, Mama, divortata de tata, a decedat si eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna Ziua, Mama, divortata de tata, a decedat si eu doresc sa ...

Buna Ziua,

Mama, divortata de tata, a decedat si eu doresc sa demarez succesiunea. Tatal meu a avut un copil ( acum adult) din alta casatorie anterioara. Doresc sa intreb daca trebuie sa mentionez fratele meu vitreg ( copilul tatalui ) in succesiunea pentru mostenire dupa mama/ Are fratele meu drepturi dupa mama mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:02, 5 Martie 2023
Nu.
Fratele vitreg nu e ruda cu mama dvs
Si nici tatal nu o mosteneste.
Aveau bunuri comune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune valcar valcar Buna ziua. Mama mea a decedat de curand si sunt unicul ei fiu. Tatal meu, care a decedat acum 20 de ani avea un fiu dintr-o casatorie anterioara. As dori sa ... (vezi toată discuția)