avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mătușii mele i-a murit soțul. Toți banii lor sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mătușii mele i-a murit soțul. Toți banii lor sunt depuși ...

Mătușii mele i-a murit soțul. Toți banii lor sunt depuși la bancă pe numele decedatului. Are dreptul mătușa mea la acei bani? Cum poate avea acces la ei? Mentionez că nu au copii.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:35, 5 Martie 2023
Trebuie să dezbată succesiunea la notar, apoi cu certificatul de moștenitor să meargă la bancă.
Mulțumesc!
Mătușa e o femeie in vârstă, de la țară, nu știe carte, nu știe câți bani s-au adunat... poate să i se comunice de la bancă suma din cont?

Dapix a scris:

Trebuie să dezbată succesiunea la notar, apoi cu certificatul de moștenitor să meargă la bancă.

Comunicarea soldului de către bancă se poate face doar la cererea notarului. Ei personal i s-ar putea comunica doar dacă ar fi trecută ca împuternicită pe cont.
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2023
Dapix, utilizator
Complicat, fără un certificat de moștenitor.. Dacă unitatea bancara e intr.un mic orășel.unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea poate ,altfel într un.oras mare greu de crezut..În mod normal când se dezbate succesiunea se merge la banca cu o adresa de la notar și atunci se poate comunica contul și sumele..Dacă era imputernicita pe cont iar decesul nu s avut loc de mult putea merge la banca..

Si-au făcut testamente reciproce?
Ce rude avea unchiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - sa fac succesiune? lena24 lena24 Acum 12 ani am achitat toata suma pentru ca unchiul si matusa mea sa-si cumpere casa, pentru aceasta dinsii mi-au facut un testament prin care eu sa devin ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin prin date false darius1030 darius1030 In urma cu 1 luna un unchi a decedat. Mama a fost verisoara primara cu dansul. alta femeie cu acelasi grad de rudenie a fost la un notar si a declarat-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu fals in acte Eduard2 Eduard2 Buna ziua, Astazi am avut o mare surpriza, inainte sa deschid succesiunea pentru a putea scoate o suma de bani din banca (dupa decesul matusei), am fost sa ... (vezi toată discuția)