Buna ziua,
Astazi am avut o mare surpriza, inainte sa deschid succesiunea pentru a putea scoate o suma de bani din banca (dupa decesul matusei), am fost sa verific situatia banilor in cont. De la 15000E in cont, am ajuns la 2 lei, cand nu exista alt succesor al banilor (mama mea), ea fiind ultimul grad care poate scoate banii (dupa finalizarea succesiunii).
Matusa m-a pus pe mine imputernicit cat ea era in viata sa am acces la bani, in acelasi timp, ea avea contract facut pe casa (care nu ma intereseaza) cu ,,ingrijitorii" ei in cazul in care decedeaza sa le ramana casa.
Acum, acesti indivizi s-au dus la notar, au falsificat actele prin spaga ca sunt ,,mostenitori", au deschis succesiune si mi-au scos banii (fara sa stiu nimic).
Intrebare, ii pot da in judecata ? ma gandesc odata ce mama este singurul mostenitor de ultim" grad (care poate face succesiune, am aflat de la notar), am castig de cauza fara batai de cap ? personal nu-mi vine sa cred cat tupeu pe acei oameni, adica duce a prostie curata ? sau au posibilitatea sa-mi dea peste nas in instanta ?
Repet, alt mostenitor nu exista si nu exista acte ce se intampla cu banii in caz de deces, prin urmare, e caz penal ?
În primul rând ar trebui să vă interesaţi despre existenţa unui testament în favoarea îngrijitorilor mătuşii dvs. În ce bază au deschis aceştia succesiunea?
Aveau un contract pe 5 ani de vanzare/cumparare, valabil, prin urmare, casa le ramane.
Referitor la acte, altele nu exista, drept dovada ca 3 saptamani ne-am pregatit sa deschidem succesiunea, am vorbit cu ,,ingrijitorii" matusei, care aveau impresia intr-un stil agresiv, ca lor li se cuvin si banii, s-a vazut ura din partea lor, ca n-a fost sa fie.
Acum, au reusit prin fals, nu stiu cum, nu ma pricep in acest domeniu, sa falsifice cumva in acest contract vanzare/cumparare probabil, sa le ramana si ,,bunurile", pot fi luate in seama si ,,bunurile" din banca ?
Deci nu exista acte legale in privinta banilor, am fost singurul imputernicit sa fac ceva cu acei bani, dar n-am vrut sa-i scot pana nu stiam sigur ca matusa va fi pe moarte, pur si simplu acei ingrijitori nu m-au anuntat, au sperat ca totusi fac ei cumva, au vazut ca banca nu le da banii si n-am mai auzit de ei 3 saptamani. Acum, sa vad ca nu mai sunt banii, sunt putin dezamagit de toata lumea...
Puteam, acum nu mai pot, banca pur si simplu nu vrea sa ma ajute, eu sunt din Timisoara, localitatea in care locuia matusa a fost mica, prin urmare tupeul si fraudele sunt ceva mai mari decat la oras (cel putin acolo), daca ar fi sa-mi dau cu parerea, chiar si angajatii bancii au fost de mare ajutor ,,ingrijitorilor" (din simplul motiv ca se cunosc bine). Simt cum se incalca legea intr-un tupeu fantastic de toata lumea, tocmai din acest motiv, nu vreau sa cred ca nu mai pot face nimic...
Am sa incerc printr-o filiala in Timisoara, daca au acces la conturile si actiunile din alta localitate.
Daca sunt si alte sugestii, va rog din suflet.
Edit: m-am gandit acum, contul inca exista, chiar daca sunt 2 lei pe el, ultima varianta ar fi sa deschid succesiunea pt ei, implicit sa merg dupa si cer extrasul de cont. Este o varianta, astept parerea voastra, va multumesc frumos.
Puteti cere de la Camera Notarilor publici, prin notarul dvs investit initial cu dezbaterea succesorale, date despre succesiune deschisa de uzufructuari. Este posibil sa existe un testament, iar in aceasta situatie, in interogarea bazei de date a UNPPR sistemul RNTA veti avea toate informatiile necesare. Puteti accesa aceasta baza de date atat pentru dezbaterea succesiunii, cat si pentru datele privind existenta testamentului printr-o simpla cerere la notar. Abia dupa aceea puteti decide daca certificatul de mostenitor este valabil, pentru ca daca a existat un testament autentic după 2005, acesta trebuia inregistrat la RNTA si se afla in informarea emisa notarului dvs.
Succesiune
ciprianron
buna ziua tuturor! cine ma poate lamuri cu o problema?
iata datele problemei: bunicul meu a decedat pe 13 iunie 2007. bunica este in viata . mai sunt si trei ... (vezi toată discuția)