Buna ziua,
Astazi am avut o mare surpriza, inainte sa deschid succesiunea pentru a putea scoate o suma de bani din banca (dupa decesul matusei), am fost sa verific situatia banilor in cont. De la 15000E in cont, am ajuns la 2 lei, cand nu exista alt succesor al banilor (mama mea), ea fiind ultimul grad care poate scoate banii (dupa finalizarea succesiunii).
Matusa m-a pus pe mine imputernicit cat ea era in viata sa am acces la bani, in acelasi timp, ea avea contract facut pe casa (care nu ma intereseaza) cu ,,ingrijitorii" ei in cazul in care decedeaza sa le ramana casa.
Acum, acesti indivizi s-au dus la notar, au falsificat actele prin spaga ca sunt ,,mostenitori", au deschis succesiune si mi-au scos banii (fara sa stiu nimic).
Intrebare, ii pot da in judecata ? ma gandesc odata ce mama este singurul mostenitor de ultim" grad (care poate face succesiune, am aflat de la notar), am castig de cauza fara batai de cap ? personal nu-mi vine sa cred cat tupeu pe acei oameni, adica duce a prostie curata ? sau au posibilitatea sa-mi dea peste nas in instanta ?
Repet, alt mostenitor nu exista si nu exista acte ce se intampla cu banii in caz de deces, prin urmare, e caz penal ?
Din pacate, ati intuit perfect; nu stiu in alta parte cum e, dar in zona despre care amintiti, cu siguranta este asa.
Puteti sa-i dati in judecata, dar daca e asa cum spune avocatul, dati bani pe avocatul care va reprezinta, platiti taxe pentru legalizare documente, xerox, transport, etc., plus ca ajungeti sa platiti si cheltuielile de judecata ale partii adverse, care are grija sa bage cheltuieli cat mai mari, fiindca nu are nimic de pierdut si daca e in famiglie...asta e.
Foarte nociva situatia din prezent. Practic reusita unui ,,jaf" pe fata este direct proportional cu gravitatea acesteia. Cu cat furi mai mult, cu cat falsifici mai mult, cu cat sunt implicati mai multi, cu atat ai mai mari sanse sa scapi cu bine. Sunt foarte dezamagit in momentul de fata de justitie, n-am crezut ca se poate ajunge aici.
Succesiune
ciprianron
buna ziua tuturor! cine ma poate lamuri cu o problema?
iata datele problemei: bunicul meu a decedat pe 13 iunie 2007. bunica este in viata . mai sunt si trei ... (vezi toată discuția)