avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Mama mea a murit in luna iulie 2022. Avea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Mama mea a murit in luna iulie 2022. Avea un credit ...

Buna ziua,
Mama mea a murit in luna iulie 2022. Avea un credit de nevoi personale la care platea luna de luna fara sa intarzie. Dupa moartea mamei mele, am mers la banca si am informat despre deces, am dat copie dupa certificatul de deces si functionarul bancii m-a informat ca se va proceda la inchiderea contului (mama mea primea pensia in contul ei la aceasta banca).
Referitor la credit, mama avea o polita de asigurare de viata pentru care am intocmit si am predat actele asiguratorului. Asiguratorul m-a informat acum 2 luni ca nu va putea acoperi suma restanta de plata deoarece, la data incheierii politei de asigurare, mama avea un diagnistic de diabet, insa la data incheierii contractului de crediat si a politei de viata mama nu a fost rugata sa aduca acte referitoare la starea sanatatii, ci doar a fost intrebata daca doreste sau nu.
Cauza mortii mamei mele nu a fost asociata cu probleme legate de diabet.
Banca a trimis dosarul de imprumut al mamei mele unei societari de recuperare care a inceput sa trimita scrisori pe numele mamei mele in care se specifica fapul ca isi vor rezerva dreptul de executare silita asupra tuturor bunurilor pe care le detine inclusiv bunurile mobile si imobile cu care au fost garantate obligatiile decurgand din contractul de credit.
Mama nu a garantat cu nici un fel de bun mobil sau imobil la incheierea contractului de credit.
In acest caz, poate banca/societatea de recuperare sa se atinga de casa pe care mama si tatal meu le-au lasat in urma mie si fratelui meu?
Inteleg ca in urma succesiunii aceasta datorie revine mie si fratelui meu, insa, cum tatal meu a murit acum 2 saptamani, succesiunea nu s-a facut inca.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
GeorgeNegru, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Credit garantat cu asigurare de viata lipsa_id lipsa_id UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in ... (vezi toată discuția)
Banca vs mostenitor abcbubu24 abcbubu24 Buna ziua, Mama mea a murit acum 5 luni si am gasit in usa ei o sesizare de plata de la o banca. Am luat legatura cu dumnealor si mi-au spus ca avea o ... (vezi toată discuția)