Sunt stabilit in US de aproape 2 ani,acasa mama a primit o hartie de la un lichidator sa prezint documentele firmei in 48 de ore(etc),si mai zice ca daca ma sustrag este infractiune de la 1 la 3 ani(inchisoare),firma nu mai functioneaza din 99' noiembrie, toate documentele au fost ridicate de politia economica si finante atunci,nu am mai primit nici un document inapoi,nu mai stiu nimic de stampile de bunuri, ma puteti indruma ca sa/i scriu la mama sa puna pe hartie sa/i trimit sa nu intru la ce stiu ce infractiune, va multumesc mult pentru raspunsuri,daca se poate cat de repede ca acolo zice 48 de ore,merci
nu stiu sa existe vreun articol din legea insolventei in care dvs in calitate de administrator al societatii debitoare sa predati actele si informatiile in 48 ore !!!!????????
cat ceea ce priveste inchisoarea de la un an la 3 ani este prevazuta la art 147 din Legea 85/2006 (legea insolventei) pentru nepredarea actelor si informatiilor prevazute la art. 28 alin .1 din aceeasi lege.
daca ati predat unor autoritati actele societatii, banuiesc ca aveti un proces verbal de preadre primire a documentelor societatii...ptr nu vi se impune refuzul predarii actelor.
exista un termen ptr depunerea actelor societatii debitoare dar de la data deschiderii procedurii = 10 zile. Consider ca in apararea dvs puteti ivoca faptul ca nu aveti cum sa va indepliniti de obligatiile cerute in 48 ore. eu va recomand sa luati dvs. legatura cu lichidatorul judiciar si nu mama. telefonic, e-mail
de-asemenea, puteti inainta o decalaratie pe proprie raspundere catre lichidator raspunzand la fiecare solicitare. o copie dupa declaratie este bine sa o expediati si catre dosarul cauzei de la Tribunalul unde este inregistrat
Trimiteti o adresa la lichidatorul in cauza si una la dosarul Tribunalului unde se afla pe rol cauza, prin care aratati cele mentionate, nu aveti stampile, acte etc.
Mentionati ca nu va puteti prezenta la Tribunal decat in cazuri de extrema urgeta, dar ca le veti sta la dispozitie cu totalitatea informatiilor pe care le cunoasteti.
Nu stiu daca vi s-a comunicat, dumneavoastra sau mamei, hotararea de deschidere a procedurii falimentului, dar daca nu, mentionati si acest lucru. Lichidatorul personal nu poate lua masuri impotriva dumneavoastra, ci doar instanta, respectiv judecatorul sindic. Trimteti deci, respectiva hartie la tribunal si la lichidator care sa acopere toate aspectele amintite.
conform art 11 din L85/2006 "atributiile judecatorului sindic sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului"
Insolventa
c_oana
Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)