avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... obtinere PUZ pt teren extravilan cu constructie anexa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

obtinere PUZ pt teren extravilan cu constructie anexa

Buna ziua,
Am urmatoarera speta: detin un teren in extravilan, cu modificarea categoriei de folosinta din neproductiv in arabil neproductiv, apoi iarasi neproductiv. Pe acest teren a fost o balastiera, dupa care l-am cumparat si am impartit in 2 CF-uri apa si pamantul. Am obtinut autorizatie de constructie a unei anexe agricole, pe care am si construit-o iar acum fac demersurile pt obtinere PUZ si introducere teren ihn intravilan. Insa, desi am toate avizele necesare, ma impiedica Directia Agricola sa finalizez deoarece dumnealor nu imi dau o negatie- terenul este neproductiv, ci imi cer sa re-introduc terenul in arabil, neproductiv si apoi sa achit 3x taxa de scoatere din circuitul agricol deoarece am anexa agricola (pt care am autorizatie de constructie) si un gard de 10 ml necesar pt a-mi proteja proprietatea si balta. o alternativa ar mai putea fi daramarea constructiei si a gardului si achitarea doar a taxei.
Cu toate acestea, cei din cadrul directiei agricole m-au sfatuit sa introduc terenul neproductiv (asa era si la momentul la care l-am cumparat) pt a-mi putea da negatia.
Am sentimentul ca cei de la directia agricola isi asuma mai mult decat tine de directia respectiva, ma blocheaza sa obtin puz-ul si in consecinta sa realizez o investitie turistica. Oare am dreptate privind un potential abuz in serviciu?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:16, 7 Martie 2023
`Oare am dreptate privind un potential abuz in serviciu?`

Nu. Daca v-ati fi actualizat datele din registrul agricol de fiecare data cand a-ti adus modificari la teren (schimbare categorie de folosinta, constructie anexa), nu a-ti fi ajuns in situatia de fata parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare iaz piscicol cu exploatare si valorificare agregate minerale lilis27 lilis27 Buna ziua, Detinem 30 ha teren extravilan avand categoria de folosinta arabil, conform extrasului de carte funciara.Pe acest teren si pe inca o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ion_raluca ion_raluca Se poate obtine autorizatie de construire pt locuinta daca terenul este pasune in intravilan. Sau trebuie schimbata categoria de folosinta a terenului din ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)