avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Aș vrea să știu dacă, cum se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Aș vrea să știu dacă, cum se consideră concediul ...

Bună ziua, Aș vrea să știu, cum se consideră concediul medical în situația în care toți anii am lucrat în grupa I-a, în subteran, respectiv înainte și după concediul medical. Acesta se consideră sumă contributivă în grupă sau în condiții normale de lucru? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
Mihai Ch., utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Ch. , utilizator 20:09, 17 Aprilie 2024
Bună ziua. Vă mulțumesc încă o dată pentru amabilitate , am descoperit în Metodologia de aplicare a Legii 263/2010, art. 45(5) care lămurește dilema mea: ”Perioadele în care asigurații care își desfășoară activitatea în condiții speciale de muncă se află în incapacitate temporară de muncă și/sau în concediu de odihnă, constituie stagiu de cotizare realizat în condiții speciale de muncă, dacă au lucrat cel puțin în ziua premergătoare concediului în locuri de muncă încadrate în astfel de condiții de muncă. L-am enunțat pentru cei care pot fi în aceeași situație , iar casele de pensii au chiar tupeul să trimită în instanță faptul că au trecut concediul medical la muncă în condiții normale.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
Mihai Ch., utilizator
Din cauza art.15 alin.2 din Constitutie ..Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.
Interpretarea lor ar fi ca, Legea 263/2010 si normele de aplicare ale acesteia nu se pot aplica pentru o situatie anterioara intrarii lor in vigoare.
Dacă am ieșit la pensie cu Legea 263/2010 trebuie aplicată ad literam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare ContSters309440 ContSters309440 Din perioadele lucrate in grupe(1 sau 2) se scad perioadele de concedii medicale? Dar perioadele de concentrare militare cu scoatere din productie? (vezi toată discuția)
Concediul medical se considera vechime? tordoi_marieta tordoi_marieta Buna Ziua! Sunt angajat miner in conditii speciale cu o vechime de 19 ani si 8 luni si am varsta de 45 de ani, si doresc sa stiu daca cele 11 luni cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am grupa 1 de munca specială, daca am concediu medical, ... iulian55 iulian55 Bună ziua. Am grupa 1 de munca specială, daca am concediu medical, grupa de muncă mai este plătită? Unde sau cum se poate verica dacă îmi este ... (vezi toată discuția)