Bună ziua, Aș vrea să știu, cum se consideră concediul medical în situația în care toți anii am lucrat în grupa I-a, în subteran, respectiv înainte și după concediul medical. Acesta se consideră sumă contributivă în grupă sau în condiții normale de lucru? Mulțumesc.
Bună ziua. Vă mulțumesc încă o dată pentru amabilitate , am descoperit în Metodologia de aplicare a Legii 263/2010, art. 45(5) care lămurește dilema mea: ”Perioadele în care asigurații care își desfășoară activitatea în condiții speciale de muncă se află în incapacitate temporară de muncă și/sau în concediu de odihnă, constituie stagiu de cotizare realizat în condiții speciale de muncă, dacă au lucrat cel puțin în ziua premergătoare concediului în locuri de muncă încadrate în astfel de condiții de muncă. L-am enunțat pentru cei care pot fi în aceeași situație , iar casele de pensii au chiar tupeul să trimită în instanță faptul că au trecut concediul medical la muncă în condiții normale.
Din cauza art.15 alin.2 din Constitutie ..Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.
Interpretarea lor ar fi ca, Legea 263/2010 si normele de aplicare ale acesteia nu se pot aplica pentru o situatie anterioara intrarii lor in vigoare.