avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediul medical se considera vechime?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediul medical se considera vechime?

Buna Ziua!
Sunt angajat miner in conditii speciale cu o vechime de 19 ani si 8 luni si am varsta de 45 de ani, si doresc sa stiu daca cele 11 luni cu diagnostic de TBC (in cazul meu)
sunt considerate vechime in munca si daca indeplinesc conditiile de pensionare dupa terminarea concediului medical?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:40, 13 August 2013
Legea 263/2010

ART. 30

(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:

a) unitatile miniere, pentru personalul care isi desfasoara activitatea in subteran cel putin 50% din timpul normal de munca in luna respectiva;

(5) Constituie stagiu de cotizare realizat in conditii speciale de munca si perioadele in care un asigurat care isi desfasoara activitatea in conditii speciale de munca se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca si/sau in concediu de odihna, daca cel putin in ziua premergatoare concediului a lucrat in locuri de munca incadrate in astfel de conditii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 nelu basaru nelu basaru buna ziua as vrea si eu sa aflu ceva legat de pensie sunt nascut pe 10.06.1960 si am urmatoarea vechime 24 ani munciti in grupa 1 si inca 6 ani fara grupa si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș vrea să știu dacă, cum se consideră concediul ... Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, Aș vrea să știu, cum se consideră concediul medical în situația în care toți anii am lucrat în grupa I-a, în subteran, respectiv ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? albui7508@gmail.com albui7508@gmail.com Am virsta de 50 de ani.Am lucrat la exploatarea miniera comanesti 16 ani ca miner subteran si5 ani la hidroconstructia cluj ,santier rastolita2 ca miner ... (vezi toată discuția)