avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , se poate face angajare sub salariu minim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , se poate face angajare sub salariu minim pe economie ...

Buna ziua , se poate face angajare sub salariu minim pe economie ? daca nu se poate face ce risca un angajator daca face acest lucru .?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 7 Martie 2023
Pentru o angajare sub salariul minim brut pe economie, angajatorul risca o sanctiune contraventionala.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua , va multumesc pentru raspunsul oferit , deci am inteles ca numai cu contract part time se poate face angajare sub salariu minim pe economie . ? ce risca un angajator daca face o angajare full time sub salariu minim pe economie ?
Ati inteles gresit .. chiar daca este cu timp partial salariul nu poate fi sub minim pe economie raportat la durata timpului de munca.

Nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, este sanctionata cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu emiliaa emiliaa cum se poate remedia o greseala un angajat cu studii superioare,program part time nu are salariul corespunzator functiei. In ianuarie 2009 s-a omis cresterea ... (vezi toată discuția)
Salarizare- dreptul muncii-sanctiuni ptr nemajorarea sal.minim dupa 24 luni DanaDM DanaDM Buna ziua! Ce se intampla daca angajatorul nu majoreaza salariul angajatilor care au minim 24 luni vechime in companie si un salariu minim brut? In situatia ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana ... George0023 George0023 Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana de la firma. Salariu minim net este raportat la o norma de lucru de 168 sau 180 ore ?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)