avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Valoarea impozabila a unei cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Valoarea impozabila a unei cladiri

Va rog sa ma lamuriti cu cateva lucruri in legatura cu valoarea impozabila si cotele admise care pot fi aplicate de primarie legal la valoarea impozabila! Conform legii valoarea impozabila a cladirii este de 1000lei/mp la care se adauga o cota de 0,08-.0,2 in functie de hotararea primariei. Mai este valabila legea asta sau sa schimbat la cea cu cota minima de 0.1 si maxima cat vrea primarul? Inflatia se aplica la valoarea impozabila sau la impozit? Ce alte cote se mai pot introduce prin lege la calculul valorii impozabile?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:20, 8 Martie 2023
art. 457. - Calculul impozitului pe clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice

(1) Pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii. Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a consiliului local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
"valoare impozabila" Iusu.magda Iusu.magda Buna ziua! Am si eu o intrebare. Puteti sa mi spuneti daca exista in Romania \"valoarea impozabila\" sau \"valoarea cadastrala\" a unui apartament? (vezi toată discuția)
Fiscalitate anevar cretu irina cretu irina detin un lmobil servicii si la circa financiara mi-au spus ca trebuie sa consult ptr anul urmator un specialist anevar la ce -mi foloseste atata timp cat la ... (vezi toată discuția)