avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul vechime

Buna ziua! Am CIM cu norma de lucru 8 ore/zi, dar sunt pontata 4 ore/zi. Asigurarile sunt platite in functie de salariul ce revine pentru cele 4 ore/zi. In acest caz, cum este caculata vechimea in munca pentru 1 an: se considera 6 luni vechime sau 1 an? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana54 , utilizator 12:23, 20 Martie 2023
Vechimea in munca nu se cumuleaza, in schimb, pentru pensie se vor cumula veniturile din salarii realizate in baza celor doua c.i.m.

1 an de zile lucrat cu un singur c.i.m. = 1 an de zile lucrat cu mai multe c.i.m. in aceeasi perioada = 1 an de zile vechime in munca
Va multumesc pentru raspuns. Cu toate acestea, pe site-ul Casei Nationale de Pensii, la datele lunare pentru asigurat figurez cu mai putine zile lucrate intr-o luna, conform orelor pontate in luna respectiva. De exemplu daca o luna are 20 zile lucratoare, eu figurez cu 10 zile lucrate, iar la calculul vechimii sunt considerate 10 zile nu 20. Eu am banuit ca problema este ca am CIM pentru 8 ore/zi, dar de fapt sunt pontata 2 sau 3 ore/zi.
Aici problema este angajatorul dvs ... daca aveti cum sa dovediti, atunci puteti sesiza ANAF-ul, ITM-ul.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumularea vechimii in munca? Instantlife Instantlife Vine un angajat cu urmatoarea problema: i se cumuleaza (prin insumare) vechimea de la un loc de munca cu vechimea de la un alt loc de munca part-time (unde a ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime pentru cim 8+2 ore alexandru andra alexandru andra Un salariat a lucrat o perioada cu CIM de 8 ore , dar a avut si un CIM partial de 2 ore. Aceasta perioada in care a lucrat 2 ore se suprapune cu perioada in ... (vezi toată discuția)
Doua contracte individuale de muncai la acelasi angajator liveomars liveomars Buna ziua, Un administrator poate sa aiba la aceeasi firma CIM 8 ore/zi avand functia de Director si CIM 4 ore/zi cu o alta functie? Ii trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)