avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Sunt in somaj de 3 luni, pe luna noiembrie nu am reusit sa pun viza pe carnetul de somaj, m am prezentat la AJOFM dupa 2 saptamani din ziua vizei, m au repus in plata, dar bani pe luna noiembrie nu i am mai primit pe motiv ca nu am vizat carnetul pe luna respectiva. E legal asa ceva? si in baza carui art din Legea 76 se incadreaza?VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:29, 24 Ianuarie 2010
Art.41 va obliga sa va va prezentati lunar, pe baza programarii.
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
b) să comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
(2) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza somaj; suspendarea indemnizatiei mateimire mateimire Buna ziua as avea o intrebare daca ma puteti ajuta.......mi-am depus dosarul la AJOFM Brasov si trebuia sa merg in data de 7 septembrie 2010 la viza aceea ... (vezi toată discuția)
Viza lunara somaj iulia b iulia b In conditiile in care trebuia sa ma prezint in data de 13 aprilie 2010 la AJOFM pt aplicarea vizei de somaj, iar eu nu m am prezentat pt ca am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Carnet de somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in carnetul de somer data de prezentare la agentia pentru ocuparea fortelor de munca trebuie sa ramana aceeasi sau ... (vezi toată discuția)