avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Situația e următoarea:tatal a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Situația e următoarea:tatal a decedat cand erau ...

Bună ziua,
Situația e următoarea:tatal a decedat cand erau copiii mici,mama a decedat anul trecut in februarie. Din căsătoria lor au rezultat 2 copii.Baiatul nu are copii.Fata,care a decedat si ea in decembrie anul trecut, are un băiat.Cum se va derula succesiunea pentru apartament?Pe contractul apartamentului este doar numele mamei.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: NMaria2023 , utilizator 17:25, 8 Martie 2023
Apartamentul il impart in cote egale fiul si baiatul fiicei decedate, sora baiatului.
Fiica era casatorita?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator

Ionut.ion a scris:

Apartamentul il impart in cote egale fiul si baiatul fiicei decedate, sora baiatului.
Fiica era casatorita?

Nu,nu a fost căsătorita
Atunci jumatate fiul, jumatate nepotul ( fiul fiicei decedate...).
Nepotul este major?
Daca da, sa mearga impreuna la un notar din localitatea unde a avut bunica ultimul domiciliu si sa faca succesiunea.
Daca este minor... cred ca toata procedura trebuie urmata prin instanta ( poate va ajuta altcineva cu aceste detalii)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Este major.Multumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine succesiune NMaria2023 NMaria2023 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Avem o cazul unei doamne care a decedat in februarie 2022.Doamna avand 2 copii:o fata si un baiat.Fiica a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Valerica-Veronica Valerica-Veronica Sint 3 nepoti pentru succesiunea bunicilor. Bunicii au 2 copii (1baiat X si o fata Z). 1.-Baiatul X din prima casatorie are un baiat X1. X S-a recasatorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)