avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Daca am acord de folosire a imaginii unui tert, pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Daca am acord de folosire a imaginii unui tert, pentru perpetuitate, ...

Daca am acord de folosire a imaginii unui tert, pentru perpetuitate, iar el se razgandeste dupa X ani de difuzare,si cere stergerea tuturor video-urilor in care pare, aflate in you tube sau social media, este legal asa ceva?
acordul este un contract sau o donatie?

adriandimitriu a scris:

acordul este un contract sau o donatie?

Este un contract
contractul este legea partilor, astfel incat aveti doua posibilitati in rezolvarea diferendului: sa negociati sau sa va judecati. legalitatea despre care vorbiti este cea inscrisa in contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Este de dorit ca in acel acord sa fie specificata o durata anume, pentru care dumneavoastra puteti utiliza imaginile care au surprins o terta persoana.

Acordul poate fi retras, insa, pentru procedurile pentru care el a fost acordat, cata vreme nu a fost revocat, el a fost valabil exprimat si a produs efecte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata pe cineva care publica niste poze fara voia mea? ContSters192905 ContSters192905 O anumita persoana vrea sa publice niste poze personale ale cuiva,dar fara voia persoanei respective,se poate da in judecata persoana respectiva? (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a vedea inregistrari video din bloc? Sever Simion Sever Simion Avand in vedere legea protectiei datelor cu caracter personal, as dori sa stiu, multumesc, cine are dreptul sa vizualizeze non stop cum e la noi, prin WIFI, ce ... (vezi toată discuția)