avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare cota parte (1/3) din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare cota parte (1/3) din imobil

Buna ziua!
Doresc sa cumpar un imobil (1/3), iar vanzatorul detine cota de 1/3 din imobil. 2/3 este detinut de sora vanzatorului si sotul acesteia. Imobilul are facuta dezmembrarea in 2 apartamente in acte (fara a fi specificat care ce detine). Deci procedura de iesire din indiviziune a fost facuta doar partial, din cauza unor neintelegeri cauzate de factori externi acetui imobil.
1. Pot cumpara doar 1/3 din acest imobil?
2. In cazul in care cumpar, 1/3 reprezentant unul din cele 2 apartamente, as putea forta cumva iesirea din indiviziune? Care ar fi cheltuielile?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 10:14, 10 Martie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți să cumpărați cota-parte de 1/3 din dreptul de proprietate.
Dar sunteți în eroare atunci când considerați că 1/3 ar reprezenta unul dintre cele două apartamente.
Discutați cu un avocat. Pe datele aici prezentate nu s-ar putea aprecia ce șanse aveți de a obține unul din ap. în urma partajului. Teoretic da. Practic... Mărturisesc că, citind cele ce ați scris aici, mi-a trecut prin minte vorba aceea: cum împărți două paie la trei măgari? (no offence, așa-i vorba).
Sunt 3 coproprietari în speță. Nu cădeți în capcana de a vedea doar ...cuplul, căci aceștia doi, dacă au un IQ nițel mai răsărit, ar putea să-și aranjeze viata ... pe banii dvs. de taxe de timbru și alte cheltuieli, care nu pot fi apreciate aici din mai nimic (nicio informație relevantă).
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cumpara 1/3 si apoi sa faceti partaj ca sa va revina acel ap si in acte.
De costat, costa. In caz ca exista intelegere si partajati la notar, costurile sunt mai mici.
In instanta aveti nevoie de avocat, vedeti cat e onorariul si pt taxa de timbru de 3 % din valoarea întregului imobil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, mai bine, cumparati din alta parte, un apartament intreg / nedezmembrat / necomplicat / nepartajat / nefortat / neavocat ? Daca va plac complicatiile, ati gasit ceva care sa va dea ocupatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea pauliana alexandrazangor alexandrazangor un proces inceput in 2003,pentru iesire din indiviziune,...finalizat in 2009cu atribuire catre mine a intregului imobil ,contra sultei de 80000e,avand un ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare Roxy58 Roxy58 Poate fi facuta promisiune de vanzare pentru un teren+casa avand 2 proprietari si aflata inca in indiviziune? Promisunea ar fi facuta de catre numai unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)