avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Lucrez la o firma de paza de o perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Lucrez la o firma de paza de o perioada cred că ...

Buna seara. Lucrez la o firma de paza de o perioada cred că de cam doi ani . Am unul din copii student ,și am nevoie de adeverințe de venit pentru a face dosar pentru bursă. Angajatorul de fiecare dată când am nevoie de adeverințe durează cam aproape o lună până trimite adeverința și asta mereu cu probleme legate de salariu nesemnată fara stampila .Salariul îl primesc pe card fara fluturas ,bonurile sunt 200 Ron scăzute din salariu .C o. este platit cu mai puțini bani decât suntem plătiți pe oră lucrata spre exemplu oră lucrata până la mărirea ...din ianuarie era 10 Ron și c.o. era 8 Ron pe oră. Eu pe lunile pe care am cerut adeverința am luat sa spunem minimum salariu de bază pe adeverința era trecut salariu mult mai mare și bonuri cu toate că atunci când ai de luat minimum nu mai primești bonuri . Unde te poți adresa firma este din București și eu lucrez in provincie . Mă pot adresa la ITM în orașul unde locuiesc ,ce spuneți am sorti de izbândă daca fac o adresă la ITM. Sau îmi fac probleme degeaba .... Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 18 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune o sesizare la ITM-ul local.
Buna ziua! Referitor la faptul ca nu se pot da bonuri pt salariul minim, se pot da...nu am inteles daca le-ati si luat...Apoi, salariul din adeverinta poate fi salariul brut, de incadrare, dvs in mana luati salariul net, care e mai mic, se obtine din cel brut, din contract sau din contract plus diverse sporuri (noapte, weekend...) scazand apoi taxele la stat....Durata pana primiti adeverinta mi se pare cam mare, posibil ca din cauza volumului de munca, sunteti multi salariati si ei acolo la salarizare sa fie putini...nu stiu...as propune sa-i intrebati intai pe cei de la firma, poate reusiti direct la resurse umane/salarizare.....Cand doriti o adeverinta specificati si pt ce va trebuie si cam ce ar tb sa contina..de ex pt bursa, doar presupun si eu ca le este utila pt a calcula venitul familiei sa vada daca se incadreaza intr-un venit minim...si atunci tb sa solicitati ca va tb specificat salariul net (in mana)...in conditiile de acordare pt bursa sigur scrie ce si cum....O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
mle_cata, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeți că în decurs de trei ani de facultate nu știu ce adeverința am nevoie . Și salariu pe adeverința se trece și cel brut și cel net și bonurile aferente lunilor respective. Dar au fost greșeli la un salariu brut de 2988 credeți că salariul net este de 2068 și bonuri așa era trecut pe adeverința cu toate că eu am luat 1581 dar fara bonuri ..am avut in luna respectiva doar 156 de ore lucrate . In legătură cu termenul de așteptare firma de paza este una din firmele ...... Nu cred că la o firma care are mai multe domenii de activitate au doar un singur contabil ...... Și nu este o așa mare greutate sa scoți din revisal un lucru pe care îl ai corect introdus în baza de date . ...Și trebuie să întrebi angajatul să îți spună cât a primit pe card ,că sa modifici tu adeverința .......Asta este părerea mea că și cel care nu are studii își dă seama că sunt măgarii .......Și bonurile de dau peste salariu nu din salariu și cu 200 Ron valoarea bonurilor peste salariul de 1581 tot nu da salariul trecut în adeverința...
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2023
alexandru06, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de eliberrae a unei adeverinte este de maxim 15 zile lucratoare , indiferent de numarul de salariati .

Mergeti la ITM si solicitati eliberarea unui extras REVISAL cu salariu ... Mergeti la Casa de pensii si solicitati o adeverinta de stagiu de cotizare ... verificati valorile trecute ca drepturi salariale si apoi actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu friday_325 friday_325 Buna ziua, fratele meu are o problema legata de salarizare care suna asa : \"Incepand cu iulie 2019 la firma la care lucrez au intervenit niste modificari: ... (vezi toată discuția)
Salariul net prea mic Gabriel-Marian Gabriel-Marian sotia mea s-a angajat la o firma particulara ca si angajat necalificat cu program de 8 ore pe zi de aproximativ o luna.a luat avansul 245 ron si mai are rest ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu adilaur adilaur O intrebare simpla !! La un salariu brut de 1050 ron , cat trebuie sa fie salariul net ? Din cate am vazut eu ar tebui sa fie ceva la 777 ron ! Angajatorul meu ... (vezi toată discuția)