avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reprezentare în instanță împotriva asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reprezentare în instanță împotriva asociației de proprietari. Bună seara. În blocul în care locuiesc sunt mai multe probleme ...

Bună seara. În blocul în care locuiesc sunt mai multe probleme și relativ complicate. Situația a escaladat în ultimele luni și deși am solicitat sprijin de la primărie ca autoritate de control nu am reușit sa găsesc rezolvarea. De aceea consider ca ultima soluție este instanța de judecată și va2 rog dacă este posibil să mă ajute unul dintre dumneavoastră cu reprezentarea și consiliere juridică. Am sa prezint situația dacă ma contactați la adresa de e-mail și stabilim varianta optimă. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cico2cico , utilizator 09:59, 10 Martie 2023
Regulamentul forumului nu permite reclama
pentru analiza si eventual raspuns la obiect detaliati natura problemelor cu care va confruntati,poate se gaseste solutie si fara instanta de judecata
Nu va cauta nimeni pe mail, va alegeti dvs. avocatul din lista de consultanti si-l contactati.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
cico2cico a scris:

. Am sa prezint situația dacă ma contactați la adresa de e-mail și stabilim varianta optimă. Va mulțumesc

Știu deja ca nu există rezolvare prin discuții dar am sa expun situația.
Predintele asociației a demisionat în 25 iunie 2022 și la acea dată adunarea generală a luat act de demisie. Sau făcut alegeri dar rezultatul pentru un nou președinte au fost de egalitate deci nu a fost ales. Administratorul de la acea vreme a fost demis pentru greșeli multiple la întocmirea listei de întreținere care au fost descoperite de proprietari nu de cenzor. Cu toate astea cenzorul a beneficiat de mărire de salariu iar în noiembrie președintele demisionat a mărit salariul cenzorului prin act adițional. În 12 decembrie au fost montate repartitoare pt căldură dar lista a fost întocmită cu documente de la firma cu repartitoare pentru perioada 1-31 decembrie. Practic au fost introduse date fictive pentru a acoperi factura. La momentul montării repartitoarelor nu a fost semnat acordul de confidențialitate privind datele personale dar președintele a transmis firmei respective datele proprietarilor. În ianuarie sa procedat la fel doar ca au mutat anumite sume la alte rubrici și sumele respective au fost alocate de administrator.
In noiembrie a fost organizata adunarea generala extraordinar la solicitarea a 20%dintre proprietari dar nu a fost ales un președinte pentru ca discuțiile au fost duse în derizoriu pentru distragerea atenției și a fost doar aprobat montarea repartitoarelor.
Președintele demisionat refuză să organizeze adunarea generală, sa elibereze copii după documente ale asociației, nu răspunde la solicitările scrise pe adresa oficiala de e-mail a asociației, nu întreprinde nimic pentru reparații, refuză sa afișeze documentele obligatorii la avizier,, refuză să prezinte documentele tehnice pentru repartitoare, refuză verificarea citirii contoarelor de apă, refuză verificarea instalațiilor care au fost modificate, refuză corectarea cotei parte indiviza care este mai mică la ap 4 camere decât la ap 3 camere, refuză corectarea nr de persoane declarate la întreținere, refuză accesul unor proprietari la programul blocmanager, dar încasează salariu și sunt plătite taxele desi a demisionat de aproape 9 luni..
Știu că este mult dar am încercat sa fiu cât mai scurt și unele probleme mai mici nu le-am expus.
Sa făcut sesizare la primărie dar acolo durează sau au dus documente cu date fictive sau au o relație acolo care a acoperit sau nu a luat masuri.
Întrebarea este dacă există altă soluție decât instanța și dacă pot primi
răspuns în privat de la cineva care poate ajuta cu aceasta speță?
Este greu sa aleg eu unul dintre moderatori pentru a ma reprezenta în instanță de aceea am solicitat să fiu contactat de câștigătorul în instanță pentru aceasta speță.
Nu va garanteaza nimeni cistigul in instanta, prin urmare nu cred ca veti fi cautat. In astfel de cazuri clientul isi alege avocatul, dupa ce criterii doreste. Lista ati vazut-o.
Încă un lucru de menționat. Am achitat întreținerea prin transfer bancar și am specificat plată întreținere dar nu am achitat și suma pentru fond de rulment. Administratorul ma trecut restanță la întreținere cu exact suma pentru fond de rulment și refuză să modifice amenințând ca o sa plătesc penalități deși asociația nu are sistem propriu de penalități stabilit și aprobat în adumare generală.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere liliana_balan liliana_balan Ma confrunt cu urmatoarea problema: Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel ... (vezi toată discuția)
Contul bancar al asociatiei de proprietari alb2011 alb2011 Buna ziua, 1. Fac parte dintr-o asociatie de proprietari alcatuita din 6 familii, din care 1 presedinte (care a preluat atributiile fostului administrator) ... (vezi toată discuția)