avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele fetitei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele fetitei

buna,ce formalitati trebuie sa urmez pentru a schimba numele fetitei mele nascute acum 5 luni,eu nefiind casatorita inca cu tatal fetite,in momentul nasterii fetitei,tatal nu a fost in tara si prin urmare nu am putut trece in certificatul de nastere al fetitei decat numele meu si in dreptul tatalui fiind o liniuta. Cum poate sa-si recunoasca fetita daca inca nu suntem casatoriti?Si daca se poate ca fetita sa poarte atat numele meu de familie,cat si al tatalui?
Cel mai recent răspuns: ioanaalesia , utilizator 13:18, 25 Ianuarie 2010
Trebuie o actiune de stabilirea paternitatii. Numele va fi al tatlui sau al mameni in nici un caz nu poate avea numele reunite doar daca va castoriti si optati pentru un astfel de nume si apoi introduceti cererea
Daca tatal vrea poate sa-si recunoasca fetita printr-o simpla declaratie data la notar (autentica) sau la serviciul de stare civila

Daca se doreste si schimbarea numelui (fetita sa poarte numele de familie al tatalui) atunci este necesara si o cerere adresata instantei ( sa incuviintati ca minora ...sa poarte numele tatalui... dispunand totodata sa se faca mentiunea in actul de nastere inregistrat sub nr. ..din ... in registrul de stare civila al ... )
Temeiul de drept art 64 alin 2 Codul familiei
costuri: taxa de timbru 6 lei + 2 timbre judiciare de 0,15 lei
Deci,pentru a fi trecut tatal in certificatul de nastere al fetitei,fara schimbarea numelui de familie (numele de familie ramanand al mamei) este suficienta o declaratie data la notar sau este nevoie de o cerere adresata instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii dulse dulse buna! am o intrebare: Am o fetita pe care la nastere am trecut.o pe numele meu deoarece tatal ei nu a recunoscut.o .Acum ne.am casatorit si vrea sa o treaca pe ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)