avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu are un credit la banca in valoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu are un credit la banca in valoare de 10.000 ...

Buna ziua!
Tatal meu are un credit la banca in valoare de 10.000 euro pe care il plateste lunar.
In curand ne va dona mie si fratelui meu toate propritatile sale,
Pe viitor, in cazul decesului sau, mama va mosteni creditul? Ea are un apartament care este deja doar pe numele sau. In cazul acesta banca o va obliga sa plateasca datoriile tatalui meu? Mentionez ca tatal meu nu o sa mai aiba proprietati pe numele sau, ci doar acel credit..
Cel mai recent răspuns: Colofoniu , utilizator 20:18, 12 Martie 2023
Situatia nu este atât de simpla pe plan juridic.
Moștenitorii vor fi obligați la plata creditului în condițiile legii.
Banca va putea ataca în justiție actele juridice.
Sfatul meu ar fi sa mergeti la avocat cu toate actele dacă vreți sa va informați exact pe plan juridic dacă va interesează consecințele juridice.
Transmiterea proprietății costa bani și acei bani se vor pierde.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu incercati smecheria cu donarea si lipsa bunurilor pentru a nu achita un credit. Veti pierde mult mai mult decat cei 10.000 euro. Platiti ratele in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca versus masa succesoralĂ. care pot fi consecințele renunțării la moștenire? analisza analisza Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti asupra unei probleme care s-a ridicat brusc in familie, odata cu niste informatii pe care ni le-a oferit fratele meu ... (vezi toată discuția)
Drept la propret. abrassu abrassu Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)