avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o informație:locuiesc ...

Bună ziua! Va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o informație:locuiesc într-un apartament situat la parter. In urmă cu aproape 2 săptămâni am simțit un miros puternic de canalizare in scara blocului si într-o camera. In hol exista un canal de vizitare de la vechea instalație de termoficare,in care s-a acumulat apa murdara. Am sesizat verbal președintele asociației, nu a luat nici o masura susținand ca apa din canal provine de la infiltratii de la ploaie. Am chemat un instalator care a intrat in canalul respectiv si a constatat ca este sparta canalizare. M-am adresat din nou președintelui de asociație, am făcut si o sesizare scrisa cu fotografie atașată, iar domnul președinte isi cam "face coada colac". In situația in care nu ia masuri pt remedierea problemei,pot acționa in instanță asociația de proprietari? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin F. , utilizator 16:09, 11 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamatie la primarie pentru sanctionare presedinte de asociatie, prima data.

Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
.......................................
c) neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare;
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o problema legata de refularea wc-ului si ... Anda.elena Anda.elena Buna ziua, Am si eu o problema legata de refularea wc-ului si a scurgerii din pardoseala atunci cand ploua. Blocul si subsolul blocului au fost reabilitate ... (vezi toată discuția)
Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului ... Adriana Ichim Adriana Ichim Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului este nesecurizat ,un carton pus peste tabla ,plin de apa . Deja acum citiva ani unul din pereti ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Nevrie Nevrie Locuiesc (proprietar) la ultimul etaj al unui bloc si Asociatia de proprietari refuza sistematic de mai bine de 2 ani sa repare terasa blocului de unde sunt ... (vezi toată discuția)