avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat acum 1 an jumate.Am facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat acum 1 an jumate.Am facut succesiunea pe ...

Tatal meu a decedat acum 1 an jumate.Am facut succesiunea pe ambele imobile deținute de el si sunt unicul mostenitor.El a fost căsătorit cu mama mea si au divorțat in urma cu 5-6 ani inainte de decesul acestuia,timp in care nu au facut partajul.Ambele imobile au fost dobandite de tatal meu inainte de casatorie,unul prin mostenire de la mama lui,celalalt a fost cumpărat cu 1 an inainte de casatorie.Mama vrea sa ma dea in judecata,zicand ca ,chiar daca a divortat si bunul e cumparat de tata inainte de casatorie,ca ar avea si ea dreptul la acel imobil,doar ca,in contractul de vanzare-cumparare,este precizat ca valoarea imobilului va fi achitata in totalitate din salariul tatalui meu.In timpul mariajului,mama a inceput sa lucreze de abia dupa 6 ani dupa casatorie,iar acel imobil era deja 90% achitat de tatal meu.Intrebarea mea este,are vreun drept la imobilul cumparat inainte de casatorie de catre tatal meu?
Cel mai recent răspuns: Terenti , utilizator 10:13, 13 Martie 2023
Nu, nu are vreun drept de proprietate asupra acelui imobil.
Mama nu cunoaste legile. Ce este dinainte de casatorie, este numai al tatei. Si mama nu ar fi avut drept asupra lui nici daca ramaneau casatoriti. Stapaniti-l sanatoasa! Daca va da in judecata, va pierde. Si banii de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ovidake86 ovidake86 Numele meu este Ovidiu si am 28 de ani.In anul 1994 mama mea a murit,aceasta fiind divortata de tatal meu.In momentul in care ea s-a inbolnavit m-a luat tatal ... (vezi toată discuția)
Mic ajutor de drepturi succesoriale Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru Buna ziua.Sunt student,am 22 ani si provin dintr-o familie destramata.Parintii mei au divortat in decursul acestui ansi in urma cu cateva zile s-a terminat si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)