avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Se poate desfia un băiat cu boli psihice ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Se poate desfia un băiat cu boli psihice agresiv? ...

Bună ziua! Se poate desfia un băiat cu boli psihice agresiv? Vă mulțumesc!
Nu se poate . Dar odata ce ati infiat acel baiat chiar si cu comportament agresiv, existand posibilitatea tratarii afectiunilor, care este motivul?
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Buna ziua!
Legislatia din Romania nu prevede desfierea copiilor naturali sau adoptati.
Incercati sa rezolvati problema pe cale medicala,psiholog,psihiatru,tratament de specialitate.De asta are nevoie acum.
Bună ziua! Draga mea ,el urmează tratamente psihice încă din fragedă copilărie. Acum are 30 ani. Dar acum am ajuns într-o situație foarte grea cu el . Este foarte agresiv. A fost de nenumărate ori internat la psihiatrie. Nici medicamentele nu-și mai fac efectul în totalitate .Are probleme mai mereu cu poliția. Zi de zi trăim un calvar. Ce să să facem ,o să stăm să ne omoare ? Cum de fapt ne amenință mai tot timpul cum că o să dispărem, ne dă foc la case ,etc.

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Legislatia din Romania nu prevede desfierea copiilor naturali sau adoptati.
Incercati sa rezolvati problema pe cale medicala,psiholog,psihiatru,tratament de specialitate.De asta are nevoie acum.

Bună ziua ! Stimate domn ,noi nu am știut la momentul înfierii că ar avea probleme de natură psihică. Avea 1an și 7luni la momentul dat. De la leagănul de copii ni s-a dat o fișe medicală cu AHC: necunoscute. APP:- Pneumopatie interstitială. Enterocolită acută cu salmonella. Distrofie prin prematuritate. Hernie ombilicala. Repetate infecții acute de căi respiratorii superioare.Anemie curenților. Pneumologie acută. Diagnostic: Distrofie gradul 1 Hernie ombilicală. Când am zis medicului din leagăn de distrofia de gr.1 mia răspuns că totul se rezolvă prin hrană. Eu dornică de avea copilașul, când leagănul de copiii mi-a înmânat fișa medicală pentru înfiere eu nu am consultat un medic sau medicul de familie. Când l-am luat acasă ,nu vorbea nu mergea în piciorușe. După multă muncă atentă cu el a început să umble ținut de manuță și să vorbească cam la trei luni de la venirea cu el în familie. Apoi în timp am văzut un comportament altfel ,cu o continuă agitație. Am fost cu el la medicul psihiatru i s-a făcut un egeu la capuț ,apoi a urmat tratament. Am văzut că nu este nimic bun pentru el,am plecat la București la Spitalul nr.9 .Acolo dmn. Profesor Doctor Universitar După luni de observație atentă i-a pus mai multe diagnostice. La momentul dat avea 10 ani. Atunci i-am făcut și certificat de handicap. Până atunci nu am vrut să concep faptul că trebuie sa- i fac acel act pentru că nu vroiam să-l cataloghez cu probleme psihice. Deci până atunci eu am refuzat efectiv acei bani de alocatie dublă. Doamna Profesor din București la momentul acela ne-a zis că ce are el problema lui psihică gravă scoate capul la etate de 7 ani . Ne-a zis că noi când am văzut distrofie gr.1 trebuia să ne dea de gândit,pentru că afectează creierul. Acum are 30 ani .Este foarte agresiv cu noi ,ne amenință cu moartea ,că ne dă foc la case ,ne dracuie, blestemată, ne face cum îi vine la gură. A dat în mine. Are amenzi primite de la poliție. Scrie pe haine înscrisuri ale poliției, umblă la el cu pistol cu bile diferite spray lacrimogen,deodorant ,în ideea că el este polițist. Pleacă de dimineața până seara în oraș, cerșește. Îmi fură bani din casă ,a făcut rele în casă. A fost internat deseori la spital psihiatrie . Și acum este internat cu data de 8 martie ,a fost agresiv cu noi . A venit politia cu salvarea și l- a dus la spital. A dat mai mereu cu spray lacrimoge prin casă neținand cont de mine și soțul meu, că suntem lângă el . Suntem oameni în etate ,eu 61 ani,soțul 63 ani. Nu mai putem ,ne este frică că o să ne omoare ,după cum ne și amenință. A ridicat toporul la mine să-mi dea în cap ,dacă soțul nu se nimera în preajma noastră mă omora. Ce să facem în cazul acesta să așteptăm să ne omoare cum au fost atâtea cazuri? Spuneți-ne ce putem face . Suntem disperați, zi de zi trăim groaznic.Cum să nu se poată desfia un asemenea caz? Deci medicamentele nu-și mai fac efectul în mare măsură. Ni s- a zis căci creierul lui a rămas la nivelul unui copil de 3 anișori.


SM LEGAL CONSSULT a scris:

Nu se poate . Dar odata ce ati infiat acel baiat chiar si cu comportament agresiv, existand posibilitatea tratarii afectiunilor, care este motivul?

Nu se poate realiza acest fapt de desfiere. Se poate solicita internare medicala voluntara sau involuntara la un spital de boli psihice cronice cu instituirea tutelei speciale.

Alte discuții în legătură

Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul ... (vezi toată discuția)