avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua,eu am urmatoarea intrebare:cum se poate perfecta un contract de V-C,in urma unei promisiuni de vinzare,in cazul in care vinzatorul a decedat?Mentionez ca exista si un testament lasat in favoarea cumparatorului pt. imobilul respectiv,dar decedata are o fiica stabilita in Germania.Casa a facut obiectul legii 112,si de aceea nu s-a incheiat la momentul cumpararii,actul de V-C.Din pacate,cumparatorul nu are actul de deces,pt.ca vinzatoarea a plecat din localitate si nu stie unde a decedat.Ce se poate face in acest caz?Va multumesc anticipat pt. sfaturi
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:18, 25 Ianuarie 2010
Promisiunea de vanzare nematerializata ca urmare a decesului proprietarului nu constituie temei legal eventual de invocat pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare.Fiica decedatului are drept de mostenire legal asupra imobilului promis spre vanzare
In baza documentelor detinute ,contactati avocat
buna ziua!
pai totul depinde de cum se finalizaza succesiunea.
nu ne spuneti ce fel de testament a lasat defuncta daca este un testament cu titlu universal, un testament universal sau cu titlu particular.
daca prin acest testament s-a incalcat rezerva succesorala a fiicei, aceasta in tremen de 3 ani de la data decesului acesteia poate cere reductiunea liberalitatilor excesive.
oricum trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma acestei defuncte.
iar fiica acesteia trebuie sa fie citata la dezbaterea succesiunii.
ideea este urmatoare:
daca avem de a face cu un testament universal sau cu titlu universal, odata acceptata succesiunea se va produce confuziune ad epatrimonii intre patrimoniul dvs si al defunctei.
altfel spus dr si obligatiile pa care le aveati se sting prin confuziune.
dezbateti succesiunea.
vedeti ce pozitie adopta fiica defunctei.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
daca are testament e simplu. dupa ce imparte cu mostenitoarea rezervatara, cumpara partea ei de la ea...chiar si cu testament, fiica defunctului mosteneste.
1. Adresa scrisa la Oficiul Starii civile unde are ultimul domiciliu, pentru a primi confirmarea ca este decedata vanzatoarea.
2. Daca aveti un precontract de vindere in forma autentica, prin care se spune ca ati platit pretul vinderii, puteti incerca prin instanta obtinerea unei sentinte favorabile d-voastra., asta in cazul in care nu puteti valorifica testamentul.

Apelati la un avocat care sa va asiste in demersurile d-voastra.
Buna ziua !
Daca exista un testament prin care cumparatorului i s- a lasat imobilul , acesta in baza respectivului act si chiar si a promisiunii de vanzare incheiata in fata notarului de stat, puteti introduce actiune in instanta pentru a cere mostenitorului incheierea actului. Este obligatia de a da.Va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat

Alte discuții în legătură

Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
Testament mirunapetre mirunapetre Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)