Buna ziua,eu am urmatoarea intrebare:cum se poate perfecta un contract de V-C,in urma unei promisiuni de vinzare,in cazul in care vinzatorul a decedat?Mentionez ca exista si un testament lasat in favoarea cumparatorului pt. imobilul respectiv,dar decedata are o fiica stabilita in Germania.Casa a facut obiectul legii 112,si de aceea nu s-a incheiat la momentul cumpararii,actul de V-C.Din pacate,cumparatorul nu are actul de deces,pt.ca vinzatoarea a plecat din localitate si nu stie unde a decedat.Ce se poate face in acest caz?Va multumesc anticipat pt. sfaturi
Obligatia de "a face", conform promisiunii de vanzare-cumparare, se transmite mostenitorilor defunctului.
Se poate dezbate succesiunea in instanta si totodata se poate solicita instantei obligarea "mostenitorilor" la incheierea actului de vanzare-cumparare.
Depinde insa si de clauzele prevazute in promisiunea de vanzare-cumparare, respectiv daca se solicita "daune" sau se solicita "obligatia de a face"...
Testament
mirunapetre
Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in ... (vezi toată discuția)