avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua,eu am urmatoarea intrebare:cum se poate perfecta un contract de V-C,in urma unei promisiuni de vinzare,in cazul in care vinzatorul a decedat?Mentionez ca exista si un testament lasat in favoarea cumparatorului pt. imobilul respectiv,dar decedata are o fiica stabilita in Germania.Casa a facut obiectul legii 112,si de aceea nu s-a incheiat la momentul cumpararii,actul de V-C.Din pacate,cumparatorul nu are actul de deces,pt.ca vinzatoarea a plecat din localitate si nu stie unde a decedat.Ce se poate face in acest caz?Va multumesc anticipat pt. sfaturi
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:18, 25 Ianuarie 2010
Obligatia de "a face", conform promisiunii de vanzare-cumparare, se transmite mostenitorilor defunctului.
Se poate dezbate succesiunea in instanta si totodata se poate solicita instantei obligarea "mostenitorilor" la incheierea actului de vanzare-cumparare.
Depinde insa si de clauzele prevazute in promisiunea de vanzare-cumparare, respectiv daca se solicita "daune" sau se solicita "obligatia de a face"...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
Testament mirunapetre mirunapetre Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)