Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept de munca/patru ore. Am depus dosarul la casa de pensii Bucuresti.
Voi lua 1125 ron(caz boala) indenimzatia ninima? am 12 ani de munca.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1125 lei este minimul. Dumneavoastră puteți lua mai mult dacă ați avut salariul mare si ați cotizat consistent în ăștia 12 ani. Și nu-i indemnizație de handicap, e PENSIE de boală, dacă aveți decizie de invaliditate.
Pensia se calculează inițial în funcție de punctajul acumulat.
Conteaza si cu cat ati contribuit. nu numai anii lucrati.
Multi nu inteleg asta si nu vor "sa dea bani la Stat", declarand salarul minim pe economie. La pensie insa, se simte.
Am primit decizia de pensionare in data de 02.03.2023. In decizie spune acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N23).
Am citit pensia de asigurari sociale 881 lei.
Am varsta de 35 ani. Stagiul total de cotizare realizat 12 ani, 5 luni ai 15 zile.
Numar total de puncte realizate 12,24554,(conditii normale de munca 4,70596;) Indice de corectie 1,41. Punctajul mediu anual 0,49332 din care: aferent indicelui de corectie 0,14345, valoarea punctului de pensie este 1785 lei.
Eu cred, dupa parerea mea, ca nu este calculata bine pensia de gradul III. Pensie minima este de 1125 ron/2023 plus 13 ani de munca.
Spuneti-mi va rog, daca este bine calculata.
Cu multumiri, astept raspuns de la dvs.
Decizie pensie n23
LUIZADRAGU
Am primit decizia de pensionare in data de 05.2014. In decizie spune acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N23).
Am citit pensia de asigurari sociale ... (vezi toată discuția)