avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sustinerea de spectacole
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sustinerea de spectacole

buna ziua

Suntem o Asociatie Culturala a carei principala activitate este sustinerea de Spectacole de teatru.
In anii trecuti am realizat spectacole pentru diferite evenimente, cum ar fi la "Noaptea Muzeelor". Bineinteles ca a existat un contract intre noi, precum si o renumeratie din partea acestora. Atunci am considerat ca aceasta activitatea a fost una ocazionala, drept pentru care nu am considerat impozit pe profit.

Anul asta, pe langa o colaborare cu Muzeul Taranului, vor fi si niste spectacole care vor avea loc intro cafenea. In ambele parti va exista o plata a serviciilor noastra. Ma gandesc - banii de la cafeneaua unde vom da spectacole saptamanal se impoziteaza sau nu? Intrarea e libera!
De asemenea, as dori sa stiu cum as putea sa ofer celor care joaca in piesele respective o parte din banii pe care noi ii luam pe spectacole? Mentionez ca nu exista niciun salariat in asociatie iar totul se realizeaza pe baza de voluntariat.
Ce fel de contract ar trebui incheiat intre noi?

O alta intrebare ar fi: Intrarea si iesirea membrilor din asociatie trebuie declarata la judecatorie? sau se poate pastra DOAR intrun registru intern, cu deciziile Consiliului General de aderare si de excludere?



Si o alta latura a interventiei mele ar fi faptul ca am dori sa devenim ONG de utilitate publica, ceea ce stiu ca e o activitate destul de complicata. Cineva de la Primarie ne-a spus ca avem destule sanse sa reusim, numai ca avem nevoie de un avocat bun pentru asta!
Va intreb credeti ca o As Cult care sustine spectacole de teatru poate deveni ONG de utilitate publica? si daca da, ma poate ajuta cineva? (bineinteles ca putem discuta conditiile!)

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 15:30, 27 Ianuarie 2010
Va raspund pe penultima teza: da, modificarile in structura asociatilor (renuntarea la calitatea de asociat ori cooptarea unor noi asociati) se inregistreaza la judecatoria care v-a autorizat.
multumesc mult....

astept raspuns la celelalte care sunt mult mai apasatoare... Ma gandeam daca cumva exista posibilitatea de realizat niste contracte de cesiune sau drepturi intelectuale intre ONG si actorii din trupa?

pe ultimul punct s-a raspuns tot aici, pe forum, in acelasi capitol, "asociatii si fundatii, intr-un cuvant ONG-uri"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificări în privind activitatea și competența unui ong Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Împreună cu 2 prieteni, dorim să înființăm o asociație, prin intermediul căreia să producem și să susținem producția de spectacole ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe spectacole jipaangela jipaangela va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole. Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitati pe asociatie Adrianerosca Adrianerosca Sunt membrul unei asociații non-guvernamentale înființată în baza OG 26/2000, scopul nostru pe scurt este de a ajuta artiștii să aducă la cunoștința ... (vezi toată discuția)