avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Mama deține un teren extravilan pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Mama deține un teren extravilan pentru agricultură.In ...

Buna ziua!Mama deține un teren extravilan pentru agricultură.In anul 1996 a vrut să vândă unui cetățean ,acesta i a dat bani dar nu.au făcut niciun act Timp de 27 de ani acesta a pus doua recolte ,cartofi și varza ,in fiecare an și fiind dintr.o zona agricola ,comuna Lungulețu acesta a făcut recolte frumoase..Anul trecut i.am zis că i vând terenul la suma cu care se vinde acolo și a refuzat sa vina și a lăsat terenul necultivat un an.In această primăvară a trimis o ruda sa pună cartofi acum in martie și acea persoana a intrat abuziv și nu m.a anunțat.Acum eu l.am contactat și i.am zis că vreau să vând și să plece de pe teren și bineînțeles că refuza ..Aș vrea să ma sfătuiți ce sa fac in aceasta situație,?Aș dori sa.l dau in judecata pentru daune că a folosit terenul fara să aibă titlul de proprietate 27 ani.Nici nu m.a contactat macar sa ma anunțe ce are de gând.Precizez că banii pe care i.a primit mama in mana fara acte după 3 ani o datorie se prescrie.Am câștig de cauză dacă îl dăm în judecată?Sau cum este mai bine sa procedez?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Leo23 , utilizator 10:51, 16 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
acesta i-a dat bani sau i-a dat banii ?
Precizez că banii pe care i.a primit mama in mana fara acte după 3 ani o datorie se prescrie

nu precizati bine, ca mama nu ii datora ceva, ci i-a vandut un teren.
Aș dori sa.l dau in judecata pentru daune că a folosit terenul fara să aibă titlul de proprietate 27 ani.

l-ati da degeaba.

mama mai traieste?
Da, mama trăiește.
Pai vânzare nu înseamnă când se fac acte la notar?In acest caz nu s.a făcut nimic.
Ok, omul o poate da pe mama in judecata ca sa obțină o hotarare care sa rina loc de vanzare cumparare, nu stiu ce a pazit si ala pana acum.
Scuze!Am uitat sa precizez ceva foarte important!Cel care muncește terenul acum este fiul celui cu care mama a tratat atunci.Respectivul cetățean a decedat la 3 ani după înțelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu certificat medico-legal danielioana danielioana Buna ziua. Am avut o discutie aprinsa intr-o seara (ora 21) cu tatal meu in fata blocului si i.am zis ca nu mai are ce cauta in casa mea si i.am cerut cheia. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cristinicaa cristinicaa buna ziua.am o intrebare daca puteti sa ma lamuriti eu as vrea sa inmatriculez masina pe tatal meu.in cazul in care decedeaza pot sa mai circul cu ea doar cu ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil??? mariusss mariusss cu tot respectul,voi posta o problema mai complicata... tatal meu-V., sotia lui-S si sora sotiei lui ( cumnata)- P....proprietari fiecare a 1/3 dintr.o casa ... (vezi toată discuția)