avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. As dori să îmi spuneți dacă o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. As dori să îmi spuneți dacă o persoană cu handicap ...

Bună ziua. As dori să îmi spuneți dacă o persoană cu handicap grav, care beneficiază de indemnizație pentru însoțitor in momentul in care va fi internată intr.un cămin de bătrâni privat mai are dreptul să primească această indemnizație? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 11:11, 15 Martie 2023
Legea 448, repubicata.
Art. 43. - .........
(4) Nu pot beneficia de indemnizaţia lunară:
a) părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav care se află în internate ori în centre de plasament aferente unităţilor sau instituţiilor de învăţământ special;
b) adulţii cu handicap grav sau reprezentanţii lor legali pe perioada în care adulţii cu handicap grav se află în centre rezidenţiale publice, cu excepţia centrului de tip respiro, ori în alte tipuri de instituţii publice cu caracter social în care se asigură întreţinere completă din partea autorităţii administraţiei publice;
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap pavady pavady as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)