avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuri de precautie inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuri de precautie inchiriere

Buna ziua!

Doresc a-mi inchiria spatiul comercial si as dori sa stiu care sunt masurile cele mai sigure de precautie in cazul in care chiriasul nu-si plateste chiria si doresc sa-l evacuez.(prorietar persoana fizica/chirias-persoana juridica
Cum trebuie facut contractul si cum pot apela in acest caz direct la un executor fara instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:52, 25 Ianuarie 2010
Pentru incheiere contract inchiriere contactati avocat .
Pentru situatia neplacuta a evacuarii intreprinsa prin executor,acesta nu poate opera fara hotararea definitiva si executorie dispusa numai de catre instanta de judecata
buna ziua!
ca sa fie direct titlu executoriu, deci sa aveti posibilitatea sa il executati- pe chiria restanta trebuie sa incheiati contractul de inchiriere direct la notar.
Multumesc ptr raspuns. Adica daca nu plateste chiria(in conditiile inregistrarii contractului la notar) ma duc direct la executor si-l evacuez in timp util fara instanta?
da, daca faceti contrctul de inchiriere in forma autentica.
actul autentic este titlu executoriu art. 66 din Legea nr. 36/1995.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comercial de inchiriere bunuri, la notariat ccsm123456 ccsm123456 Vreau sa inchiriez unui client bunuri pe o perioada indelungata. Clientul nu-mi elibereaza instrumente de plata la termen. Am cazut de acord sa semnam ... (vezi toată discuția)
Executarea contractului de inchiriere autentificat Novac Razvan Novac Razvan am si eu o intrebare legata de executarea contractului de inchiriere autentificat la notar...am inteles ca este titlu executori, trebuie doar investit cu ... (vezi toată discuția)
Si chirie si impozit pentru un spatiu dintr-o institutie publica? iulian68 iulian68 Am inchiriat un spatiu intr-o scoala si acum primesc instiintare de la fiscul local ca trebuie sa platesc si impozit pe spatiul respectiv,deoarece scoala este ... (vezi toată discuția)