avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , dorim sa angajam la o firma privata o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , dorim sa angajam la o firma privata o persoana , ...

Buna ziua , dorim sa angajam la o firma privata o persoana , , as dori sa va intreb , este in mod obligatoriu la dosarul de angajare ca o persoana care face angajarea sa prezinte adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt de munca ? sau aceasta adeverinta poate sa fie adusa si ulterior datei de angajare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 15 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajarea nu se face in baza acelei adeverinte, ci in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

intr-adevar, practica este sa se aduca acea adeverinta inainte de inceperea activitatii, urmand apoi sa mearga la examenul de medicina muncii. După finalizarea examenului medical, medicul de medicina muncii completează o fișă de aptitudine, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător. În această fișă medicul de medicina muncii specifică, după caz, dacă persoana care urmează a fi angajată este aptă sau nu pentru muncă, în urma unui consult medical amănunțit.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat - apt de munca Mariralu Mariralu Am citit de curand chestia asta : http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6235/examenul-medical-la-angajarea-in-munca.html - eu am intrebat la Itm - de acolo ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)