avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent -incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent -incetare contract individual de munca

Cu ce articol si litera din Codul Muncii incetati un contract de munca al unui asistent personal angajat pe perioada nedeterminata in cazul in care persoana cu handicap decedeaza ?
Cel mai recent răspuns: straina , utilizator 11:33, 25 Ianuarie 2010
In acest caz contractul de munca se inceteaza de drept, fiindca unul dintre parti a pierdut capacitatea de folosinta.

Nu exista un articol si o litera in acest sens, litera c din articolul 56 fiind abrogata.
sunt de acord ca inceteaza de drept in conformitate cu lg 448/2006 dar trbuie sa-i notezi ceva in cartea de munca Am pus aceasta intrebare pentru ca mie mi-a sugerat prefectura art. 56 lit e care prevede constatarea nulitatii absolute contractului de munca, si parerea mea nu coincide cu a lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim pe durata determinata a asistentului personal la decesul persoanei cu handicap grav ghita galdau ghita galdau desi art 39 alin 4 din 448/2003 prevede incetareaDE DREPT in 53/2003(CM) art 56 nu precizeaza aceasta situatie, temeiul legal din decizia de incetare ...este ... (vezi toată discuția)
Art. 55 lucian j. lucian j. am fost asistent personal pt o ruda 2 ani de zile.aceasta a decedat.cartea mea de munca a fost incheiata cu art. 55 lit.c.am trimis la primarie o scrisoare ... (vezi toată discuția)
Alegere in revisal temei de incetare pt incetarea cim asistent personal martapopescu martapopescu Buna ziua, Ce temei de incetare trebuie ales in REVISAL pt incetarea de drept a CIM al asistentului personal ca urmare a decesului salariatului ( temei ... (vezi toată discuția)