avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! Ce se întâmplă cu diferența de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! Ce se întâmplă cu diferența de suprafață găsită ...

Buna ziua!
Ce se întâmplă cu diferența de suprafață găsită la măsurători pentru cartea funciara ,in plus fata de titlul de proprietate?Menționez că nu am făcut nicio modificare cu vecinii .
Imobilul și terenul aferent l am dobândit prin cumpărare în urmă cu multi ani.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
stefaste, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefaste , utilizator 17:43, 15 Martie 2023
Fata de acte se poate mari suprafata cu 15%, iar pe restul se poate inscrie posesia in cartea funciara.
De ex. teren de 1.000 mp in titlu si 1.500 mp in teren = 1.000 + 15% = 1.150 mp intabulat drept de proprietate si 350 mp intabulat posesie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
Vladislav20, utilizator
Mulțumesc!
Vladislav20 a scris:

Fata de acte se poate mari suprafata cu 15%, iar pe restul se poate inscrie posesia in cartea funciara.
De ex. teren de 1.000 mp in titlu si 1.500 mp in teren = 1.000 + 15% = 1.150 mp intabulat drept de proprietate si 350 mp intabulat posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate diferit de suprafata reala alexandrupot alexandrupot Fata de suprafata acordata de comisia judeteana , se poate inscrie in titlu de proprietate o suprafata mai mare si daca da ce procent ? In cazul meu s-au ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)