avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca mama mea va deceda iar eu sunt moștenitor că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca mama mea va deceda iar eu sunt moștenitor că fiu in viața ...

Daca mama mea va deceda iar eu sunt moștenitor că fiu in viața alături de doua nepoate și sotie frate decedat și sunt executat silit pentru un credit neachitat la timp,pot amâna amâna dezbaterea moștenirii sine die pentru a beneficia de bunurile moștenite ? Urmând să mă înțeleg ulterior cu ceilalți moștenitori?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:08, 17 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Puteti incerca dar daca creditorii afla atunci ei pot solicita in instanta dezbaterea succesiunii si executarea.
E de preferat sa renuntati la mostenire si ea va ramane celorlalti mostenitori.
Pot renunța la moștenire de pe acum urmând că mama sa lase prin testament nepoatelor ,una fiind fiica mea și celelalte frate defunct,in procentele adecvate fiecăruia?Exista șansa să se vândă astfel legal locuința iar eu să obțin o sumă oarecare,care mi s-ar cuveni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum nu aveti la ce mostenire sa renunțati ca mama e in viata si nu e obligata sa lase mostenire, cf legii nu puteti renunta la o mostenire nedeschisa. Mostenirea se deschide prin moarte.
Nu e indicat sa renunțati nici dupa decesul mamei ca sa moștenească nepoata.
Ca idee, sotia fratelui nu mosteneste.
Mama poate face testament fiicei dvs.

florinanton47 a scris:

Pot renunța la moștenire de pe acum urmând că mama sa lase prin testament nepoatelor ,una fiind fiica mea și celelalte frate defunct,in procentele adecvate fiecăruia?Exista șansa să se vândă astfel legal locuința iar eu să obțin o sumă oarecare,care mi s-ar cuveni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Cum se validează un testament olograf când există și alți moștenitori tranfadir51 tranfadir51 Bună seara! Fiica mea are un testament olograf de la bunica ei (mama mea) care a murit anul trecut, în ianuarie 2022. În timpul vieții ei ,eu și ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali ContSters389965 ContSters389965 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie. Daca A este o doamna in varsta, care nu are copii si sotul a decedat, in ce conditii se imparte averea, in ... (vezi toată discuția)