avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, Care este temeiul legal pentru ca o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, Care este temeiul legal pentru ca o persoană numită/demnitar ...

Bună ziua,
Care este temeiul legal pentru ca o persoană numită/demnitar care nu are contract cu instituția, să efectueze controlul medical pentru medicina muncii?
O zi bună!
Cel mai recent răspuns: dutun , utilizator 11:17, 17 Martie 2023
Nu este publicat in MO un Caiet de sarcini pentru examinari de medicina muncii pentru demnitari.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-ART. 1 Prezenta hotărâre stabileşte cerinţele minime pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor faţă de riscurile pentru securitate şi sănătate, pentru prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenţi nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de muncă, precum şi a suprasolicitării diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de muncă.
In anexa 1 se regaseste
- Fişa 139. Personal cu funcţie de decizie (funcţionar public aflat temporar într-o funcţie din viaţa politică sau socială, cu atribuţii de interpretare şi aplicare a legilor în vigoare în domeniul său de activitate).
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- examen psihologic (coeficient de inteligenţă, teste de comportament, teste de personalitate)
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- examen psihologic (teste de comportament, teste de personalitate) - din 2 în 2 ani
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
Contraindicaţii:
- psihoze.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director cu schezofrenie paranoidă Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Un cetăţean al României, pensionat de o comisie legală, în baza unui certificat medical pe care scrie schezofrenie paranoidă, eliberat de un doctor ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ana564 ana564 Buna ziua. Ma fost la doctor si am tiroida autoimuna si doamna director ma pus sa fac o cerere ca sunt apta de munca,precizez ca lucrez in invatamant si ... (vezi toată discuția)
Profesii care solicita examen psihologic la angajare criss1979 criss1979 Buna ziua, Am si eu o intrebare: pentru postul de receptioner hotel, este obligatoriu examen psihologic? Am impresia ca in locul in care m-am angajat, se ... (vezi toată discuția)