avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tragerea la răspundere a funcționarilor ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Tragerea la răspundere a funcționarilor ANAF

În 2016 s-a încheiat un control fiscal în urma căruia ANAF a emis o Decizie de impunere prin care a suplimentat taxele pentru Impozitul pe profit și a TVA.
Totul,fiind eronat, am contestat RIF + Decizia de impunere.
Procesul a durat până în luna Februarie 2023, când am câștigat .
S-a anulat parțial RIF + Decizia de impunere, în ceea ce privește suma contestată (destul de mare).

ATENȚIE ! - Între timp, societatea a intrat în procedura insolvenței/falimentului. Marfa pusă sub sechestru,s-a deteriorat (valoare considerabilă). Lichidatorul judiciar nu a putut comercializa marfa respectivă....
Practic,au distrus o societate cu capital integral românesc.
De asemenea, ANAF a tot majorat suma din Decizia de impunere (accesorii)....
Acum,există decizia unei Curți de Apel, DEFINITIVĂ.

Întrebare:
Cum pot trage la răspundere vinovații, să-mi recuperez prejudiciul creat de acești incompetenți:
- inspectorii fiscali (totul făcut pe baza suspiciunilor rezonabile),
- funcționarii publici din ANAF - implicați în emiterea deciziei de
impunere, accesorii, etc.
- alte persoane implicate.
Ce procedură ar exista, pe baza căror articole de lege ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
Gelu222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 14:08, 20 Martie 2023
Mda....cand e vorba de autoritati, nimeni nu spune nimic !!
Stati drepti in fața acestora !!
De fiecare data cand am pus astfel de intrebari, mereu.....tacere !

Gelu222 a scris:

În 2016 s-a încheiat un control fiscal în urma căruia ANAF a emis o Decizie de impunere prin care a suplimentat taxele pentru Impozitul pe profit și a TVA.
Totul,fiind eronat, am contestat RIF + Decizia de impunere.
Procesul a durat până în luna Februarie 2023, când am câștigat .
S-a anulat parțial RIF + Decizia de impunere, în ceea ce privește suma contestată (destul de mare).

ATENȚIE ! - Între timp, societatea a intrat în procedura insolvenței/falimentului. Marfa pusă sub sechestru,s-a deteriorat (valoare considerabilă). Lichidatorul judiciar nu a putut comercializa marfa respectivă....
Practic,au distrus o societate cu capital integral românesc.
De asemenea, ANAF a tot majorat suma din Decizia de impunere (accesorii)....
Acum,există decizia unei Curți de Apel, DEFINITIVĂ.

Întrebare:
Cum pot trage la răspundere vinovații, să-mi recuperez prejudiciul creat de acești incompetenți:
- inspectorii fiscali (totul făcut pe baza suspiciunilor rezonabile),
- funcționarii publici din ANAF - implicați în emiterea deciziei de
impunere, accesorii, etc.
- alte persoane implicate.
Ce procedură ar exista, pe baza căror articole de lege ?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi + penalizari gigelas gigelas Buna ziua, Intrebarea este in legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)
Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata leasing gigelas gigelas Buna ziua, Ce voi intreba aici,are legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)