Am făcut o cerere de reabilitare judecătorească la judecătoria sectorului 5, întrucât întrunesc condițiile prevăzute de lege.la termenul care la m avut la judecătorie și au declinat competența către tribunalul militar București.Nu înțeleg de ce sa întâmplat acest lucru deoarece eu nu sunt cadru militar și nu vad legătură mea cu aceasta instanta.este o faptă penală săvârșită acum 23 de ani fiind soldat vin termen.poate cineva să mă lămurească și pe mine de ce sa făcut declinarea de competență???
Atunci când ați săvârșit fapta penală erați soldat și ați fost judecat și condamnat de o instanță militară. Având în vedere aceste aspecte, tot o instanță militară se va pronunța asupra cererii de reabilitare. Așa spune legea.
Domnul avocat cunoașteți inzecit fata de un novice că mine legile,dar tot nu înțeleg am citit de n ori legea reabilitări și spune clar că se poate face in raza domiciliară.inclusiv cei care au fost cu mine în dosar ,unul tot soldat,tot la judecătorie a obținut reabilitarea.
Potrivit art. 529 Cod procedură penală, competentă să se pronunțe asupra reabilitării judecătorești este fie instanța care a judecat în primă instanță cauza în care s-a pronunțat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanța corespunzătoare în a cărei circumscripție domiciliază condamnatul. Prin urmare, discutăm de o competență alternativă, însă în speța dvs intervine și un aparent conflict de competență funcțională. Nu vreau să intru în detalii tehnice pentru că nu are sens și ar însemna să scriu un curs despre asta, dar instanța a procedat corect.
Reabilitare
sergiudan77
Buna ziua, in 1998 am fost conmnat 3ani si 6 luni pt furt si am fost eliberat in anul 2000 in septembrie. Care ar fi pasii ce trebuie facuti pt a ma reabilita? ... (vezi toată discuția)