Buna ziua ! Pot face un testament de mână și sa specific in el partea fiecărui copil pe care doresc să le o las fiecăruia astfel încât după decesul meu sa nu se certe între ei ca frați ? Ei acum sunt de acord cu partea pe care vreau sa o dau fiecăruia ,dar îmi este frica ca după decesul meu sa nu se încaiere între ei ! Trebuie obligatoriu acest testament sa îl duc la un notar pt inregistrare sau îl pot păstra in casa sau la o rudă ? Cum trebuie sa procedez pt ca nu am bani sa le fac alte acte pe proprietate ? Mulțumesc anticipat !
Un testament la notar costa câteva sute de lei ,o nimica toată raportat.la costurile necesare unui proces,expertize,vânzării perfectate la notar etc.Este recomandat ca actul sa fie făcut la notar,în forma autentica,primiți și un sfat juridic etc.Testamentul olograf mai rău incurca,poate crea probleme ulterioare etc..
Dar și mai bine e sa discutați cu ei și sa le dați ce aveți de dat, din timpul vieții, nu prin testament.
Testamentul nu ii face proprietari și vor trebui să dezbata succesiunea. Deci, tot la imparteala se ajunge.
Testamentul
stelach
Buna seara
O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)