avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cine indreapta eroarea din CF? Am cumparat dupa 1989 ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cine indreapta eroarea din CF? Am cumparat dupa 1989 locuintele de la Primarie cu Legea 112. ...

Am cumparat dupa 1989 locuintele de la Primarie cu Legea 112. Documentatia de intabulare a fost facuta de primarie gresit.
De exemplu: in Cartea funciara nu avem trecute imprejmuirile. Acum, cand trebuie facute reparatii, au aparut problemele. Uni proprietari nu vreau sa plateasca. Primaria nu cunoaste decat 2 cuvinte: amiabila sau instanta (pentru cei care nu vor sa plateasca)
In obligatia cui se afla indreptarea acestei erori: a Primariei, care a facut gresala si a recunoscut, sau a proprietarilor?
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
danutul, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutul , utilizator 10:49, 17 Martie 2023
Daca primaria a realizat documentatia de intabulare atunci respectiva autoritatea detine obligatia sa indrepte eroarea materiala
Initial notificati oficial primaria cu obligatia indreptarii erorii materiale-sub sanctiunea obligari la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare valericadragan valericadragan Am vrut sa fac cadastru la apartament si cand surpriza mi s-a respins dosarul pe motivul ca este o gresala , pe apartamentul meu era cadastrul facut de un al ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa parinteasca barta_andras barta_andras buna ziua, am mostenit o casa construita de catre parintii mei dar care figura in acte pe numele strabunicului meu asa ca intabularea a trebuit sa o fac ... (vezi toată discuția)
Acelasi numar cadastral atribuit si altui imobil. ce e de facut? vsn_gina@yahoo.com vsn_gina@yahoo.com Buna seara, Sunt proprietara unui teren intravilan. Am decis vanzarea lui dar, la cererea biroului notarial adresata Oficiului Judetean de Cadastru de ... (vezi toată discuția)