avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acelasi numar cadastral atribuit si altui imobil. Ce e ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acelasi numar cadastral atribuit si altui imobil. Ce e de facut?

Buna seara,

Sunt proprietara unui teren intravilan. Am decis vanzarea lui dar, la cererea biroului notarial adresata Oficiului Judetean de Cadastru de eliberare a extrasului de carte funciara in vederea vanzarii acestui teren, s-a constatat ca acelasi numar cadastral a fost alocat si altui teren. Mi s-a sugerat sa depun o cerere de indreptarea a erorilor materiale dar inspectorul caruia i-a fost repartizata cererea spune ca aceasta indreptare poate fi facuta numai in instanta. Ce ma sfatuiti sa fac???
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:32, 11 Aprilie 2012
Indreptarea de eroare materiala se face doar pe cale judecatoreasca. In cazul cererii de indreptare a eroarii materiale cf. art. 281 C.proc.civ. al1 exista un termen de decadere.
Trebuie sa se constate riguros de unde provine acea eroare materiala , apoi se pot face toate demersurile in vderea indreptarii de eroare materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare cf Smaranda Bara Smaranda Bara Buna ziua, Am si eu o problema. Cu cine ma judec intr-o actiune de rectificare de CF cand eu sunt singurul proprietar tabular? Multumesc (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala ContSters78406 ContSters78406 Am un act de donatie din anul 1995. Acum ma interesa sa fac succeiunea pentru acest teren si am mers la un notar care mi-a spus sa iau o adeverinta cu privire ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)