avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cesiune creante intre doua firme cu acelasi ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cesiune creante intre doua firme cu acelasi administrator: As ...

Cesiune creante intre doua firme cu acelasi administrator: As dori sa stiu daca este legal ca un administrator de firma care nu si-a mai putut onora contractele si drept consecinta firma i-a intrat in insolventa are dreptul sa-si transfere creantele carte o a doua firma, la care tot el este administrator, si ulterior sa solicite tertilor sa achite catre noua firma (a doua) debitele pe care le aveau carte vechea firma, fara nici macar a emite vreo factura? Cu alte cuvinte: eu, administrator al firmei A intru in insolventa; apoi tot eu imi deschid firma B si iti cer tie client sa-mi platesti pe firma B datoriile pe care tu le aveai catre firma A, insa fara sa-ti emit nici o factura. Mentionez ca, clientul a avut contract doar cu firma A, care este in insolventa si careia instanta i-a impus sa recalculeze o factura emisa gresit.

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta Flavius1984 Flavius1984 Am semnat un contract de cesiune creanta cu un client acuma 2 luni ( datorii pe care le avea de primit de la alte firme )ptr ca nu-si putea onora ... (vezi toată discuția)
Refuz comunicare contract de cesiune DenisRif DenisRif am solicitat unei firme de recuperare sa imi inainteze o copie a unui contract de cesiune despre care eram notificat. firma mi-a comunicat refuzul invocand ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract anjinsan anjinsan Buna Ziua! Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate ... (vezi toată discuția)