avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune Creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune Creanta

Am semnat un contract de cesiune creanta cu un client acuma 2 luni ( datorii pe care le avea de primit de la alte firme )ptr ca nu-si putea onora obligatiile de plata, iar acuma cateva zile aceasta a intrat in faliment.

Problema este ca in contabilitate nici la noi nici la ei nu a fost inregistrata cesiunea contractului si a facturilor ( nu am inceput demersurile inca ptr plata creantei de la terta firma a carei datorie a fost cesionata ).

Pot avea probleme cu lichidatorul in situatia de fata, nu vreau sa-mi pierd dreptul cesiunii, altfel la masa credala slabe sanse sa mai primesc ceva.

Astept pareri, sfaturi.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:13, 5 Decembrie 2011
nu are nici o influenta lipsa inregistrarii contabile asupra validitatii contractului de cesiune. contractul de cesiune este valid atit timp cit conditiile legale sunt indeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Faliment - cum poate ca o alta societate sa plateasca ptr o firma falimentara Serghei_B Serghei_B Am nevoie de un sfat legat de o firma care a intrat in faliment si de la care am niste banuti de primit. Cei de la registru au cerut falimentul unei firme cu ... (vezi toată discuția)