avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va scriu ca sa va intreb daca coproprietara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va scriu ca sa va intreb daca coproprietara unei case ...

Buna ziua,

Va scriu ca sa va intreb daca coproprietara unei case in care sunt coproprietar poate sa ma oblige sa facem proces de partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
client5, utilizator
Cel mai recent răspuns: client5 , utilizator 22:02, 21 Martie 2023
Bineînțeles. Cum nu va intelegeti pt un partaj amiabil va cheama in judecata pt partaj pt ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Variantele sunt sa se atribuie imobilul unuia cu plata unei sulte celuilalt, sau sa se vanda si sa se imparta banii.
Daca castiga procesul adica i se admite cererea, dvs veti plati si cheltuieli de judecata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)