avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Am certificat de handicap accentuat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Am certificat de handicap accentuat permanent.As vrea ...

Buna ziua!Am certificat de handicap accentuat permanent.As vrea sa știu dacă mă pensionez cu 4 ore cât este pensia.Si as mai vrea să mai știu dacă în acest caz voi mai primi indemnizația de handicap.
Cel mai recent răspuns: netsky , utilizator 13:33, 2 Mai 2023
Se poate cumula salariul cu indemnizația de handicap.
Dar pensia nu influențează primirea indemnizației?

Dapix a scris:

Se poate cumula salariul cu indemnizația de handicap.

Nu are nici o legătură pensia de asigurări sociale, cu indemnizația de handicap.
Casa de pensii și DGASPC sunt instituții diferite.

Indemnizația de handicap se poate cumula atât cu salariul cât si cu pensia de asigurări sociale.
Buna ziua!Așa vrea sa mă pensionez cu 4 ore.Imi poate spune cineva va rog ce acte îmi trebuie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu 4 ore. netsky netsky Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unor investigatii am fost diagnosticata cu ... GeorgianaG29 GeorgianaG29 Buna ziua! In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu o boala autoimuna, care, din cate am inteles, este considerata handicap (cu diferite grade - ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)