avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie: condominiu in care proprietarii imobilelor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie: condominiu in care proprietarii imobilelor au - drept ...

Situatie: condominiu in care proprietarii imobilelor au - drept de folosinta (si nu de proprietate) - asupra terenului prin cote parte aferente fiecarui apartament. Terenul este detinut de proprietrul initial al intregii constructii. (Nu a vandut si cote parte din teren odata cu apartamentele pentru ca la vremea vanzarii, 2002 cred, cumparatorii erau italieni si nu aveau drept de a avea proprietate in Romania). Astfel imobilele au fost revandute iar noi ceilalti proprietari suntem acum cu in continuare cu drept de folosinta asupra terenului. Acum proprietarul terenului spune ca vrea sa vanda si ne spune sa cumparam terenul pentru a il avea in proprietate, fiecare dupa cota parte, insa ne da termen destul de scurt pentru decizie si spune ca va urma actionarea in judecata daca nu cumparam.
Intrebare 1: Ne poate obliga vreo instanta sa cumparam atat timp cat avem "drept de folosinta pe intreaga existenta a constructiei" cum scrie in contractul de vanzare cumparare pentru fiecare apartament?
Intrebare 2: proprietarul spune ca instanta ii poate permite sa perceapa chirie daca nu cumparam. Are temei pentru a cere chirie atat timp cat pe contractele noastre scrie drept de folosinta pe intreaga existenta a constructiei...fara a se specifica vreo alta clauza sau conditie?

Alte discuții în legătură

Cumparare uscatorie in bloc avoovi avoovi Salut. Cu ceva ani in urma am cumparat uscatoria de pe palier, alaturata garsonierei mele. Am intocmit chitante olografe de vanzare cumparare cu absolut toti ... (vezi toată discuția)
Inchirierea de catre asociatie a spatiului comun sorcy3k sorcy3k Se da un complex de apartamente, cu o curte interioara, spatiu in cota indiviza, pe care sunt marcate un numar de locuri de parcare, folosite in comun. La ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)